Credits: Ursula Coyote / The CWCredits: Ursula Coyote / The CW

The Messengers: pilot

door • 26/05/2015 • RecensiesReacties (0)1702

Cast Shantel VanSanten, Sofia Black-d’Elia, Joel Courney, JD Pardo en John Fletcher
Genre Sciencefiction/drama
Speelduur 42 minuten
Première 18 april 2015
Zender The CW (Amerika)

Plot Wanneer er een komeet inslaat midden in de woestijn, sterven er vijf – voor elkaar onbekende – mensen. Enkele minuten later komen ze weer tot leven, en vanaf dat moment bezitten ze bovennatuurlijke krachten, die hen aan elkaar zal gaan verbinden. Ze zullen hun krachten in moeten zetten om een dreigende ramp te voorkomen.

Opvallend Diogo Morgado speelde Jezus in de film Son of God (2014). In The Messengers bekijkt hij het van de andere kant, hij speelt hierin namelijk de Duivel.

Waarom wel? De hoofdpersonages worden gelijk duidelijk geïntroduceerd en variëren ook – hoewel misschien een beetje cliché – goed: jong/ oud, man/ vrouw. De personages krijgen allemaal evenveel aandacht, je ziet van iedereen wat er met ze gebeurt tijdens de inslag van de komeet, en ook wat er daarna volgt. Dit geeft ruimte om de karakters goed te leren kennen. Het verhaal is weer een nieuw soort in de categorie sci-fi/apocalypse. Echt heel origineel is het niet, maar als je onuitputtelijk naar dit genre kunt kijken, kun je The Messengers een kans geven.

Waarom niet? Het acteerwerk is in sommige scènes erg slecht, iets wat niet bijdraagt aan de kwaliteit van de serie. Verder lijkt het alsof de makers te veel willen laten zien in de pilot: vijf karakters én de verhaallijn introduceren is veel. Sommige informatie had misschien doorgeschoven kunnen worden naar de tweede aflevering, omdat het gewoon te veel en niet relevant is voor een pilot. Zo krijgt één van de personages te horen dat zijn vrouw vreemdgaat, wat echter totaal niet relevant is voor de eerste aflevering. Ook is het raar dat een aantal personages in de eerste aflevering al wel merkt dat ze superkrachten hebben, maar anderen niet. De ontdekkingen hadden ook doorgeschoven kunnen worden naar de tweede aflevering, het is gewoon teveel.

Blijven kijken? Nee. Het acteerwerk is storend slecht en het verhaal is niet bijzonder genoeg om dit door de vingers te zien. Daarbij is de pilot zo ingedeeld dat het niet pakkend genoeg is, teveel informatie in één aflevering. Het nodigt niet uit tot verder kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.