Credits: TNTCredits: TNT

The Last Ship: seizoen 1

door • 17/06/2015 • RecensiesReacties (0)2157

Cast Eric Dane, Rhona Mitra, Adam Baldwin, Marissa Neitling en Christina Elmore
Genre Actie/sciencefiction
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender TNT (Amerika)

Plot 
Een groep mariniers, aan boord van een navel destroyer, is op een missie om meer te weten te komen over een heersende ziekte. Echter blijkt de ziekte verder te zijn dan ze denken en is bijna iedereen aan land besmet. De crew van het schip is dit niet. Onderzoekster Rachel Scott (Rhona Mitra) is de aangewezen persoon om op dit schip haar onderzoek voort te zetten en hopelijk op tijd een geneesmiddel te maken.

Memorable quote Danny: “We’re supposed to be saving the world. Shouldn’t it be worth saving?”

Opvallend 
Het schip dat gebruikt wordt in de serie is een echt schip en heeft tijdens de filmdagen ook echt gevaren op open zee. Veel van de zeelui in de serie zijn ook de echte crewleden, die gewoon hun normale werkzaamheden uitvoerden terwijl er gefilmd werd.

Hoe zit het in elkaar? De serie is een doorlopend verhaal, waardoor we elke aflevering verder gaan bij het einde van de vorige aflevering. Bijna alles vindt plaats op het schip, dus daar zien we vooral veel van.

Waarom wel? The Last Ship heeft een verfrissend verhaal – een U.S. Navy schip tijdens een globale pandemie – en is daarnaast ook heel spannend en zit vol intense actie. Het leven op het schip verloopt natuurlijk niet makkelijk en er zijn meerdere schepen met slechte bedoelingen, deze zorgen voor spanning in het verhaal. De serie zit heel goed in elkaar en bouwt de spanning heel mooi op. Ook zie je echt dat er moeite is gestoken in de authenticiteit van de serie, alles ziet er heel erg gelikt uit. Na een aantal afleveringen zijn er ook meer en meer verdenkingen en kan je echt niet meer stoppen met kijken. Je moet erachter komen of alles wel gaat lukken voor de crew en of zij alle moeilijkheden die ze tegenkomen kunnen verslaan.  

Waarom niet? De serie komt een beetje langzaam op gang. In het begin lijkt het nog heel erg ontdekkend te zijn, wie is wie, en wat is zijn of haar rol. In het langzame begin wordt er voornamelijk gefocust op de actie, maar na een aantal aflevering komt de focus meer te  liggen op de crew. Verder is het een echte actieserie met veel actie en een beperkte hoeveelheid drama, daar moet je natuurlijk van houden.

Blijven kijken? Jazeker! Het eind van het seizoen is heel duidelijk het begin van een nieuw hoofdstuk voor de personages. Hierin zullen een boel interessante dingen kunnen gaan gebeuren, waar wij heel erg benieuwd naar zijn!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.