Credits: TNTCredits: TNT

The Last Ship: pilot

door • 07/08/2014 • RecensiesReacties (0)602

Cast Eric Dane, Rhona Mitra, Adam Baldwin, Travis Van Winkle, Charles Parnell en Christina Alemore
Genre Drama/actie
Speelduur 42 minuten
Premiere 22 juni 2014
Zender TNT (Amerika)

Plot Nadat er een pandemie lijkt uit te breken, gaat Dr. Rachel Scott (Rhona Mitra) op zoek naar een vaccin op de noordpool. Dit doet zij op een oorlogsschip, The Navy Destroyer U.S.S. Nathan James, waarvan Tom Chandler (Eric Dane) de kapitein is. Na een vier maanden lange missie waarvoor radiostilte nodig was, is aan land 80% van de populatie besmet, ziek of zelfs dood. De enige oplossing voor de crew van het schip lijkt nu te zijn om aan boord te blijven. 

Opvallend The Nathan James, het schip waar een groot deel van de serie zich afspeelt, bestaat niet echt. In de serie is deze gecreëerd met behulp van twee actieve ‘destroyers’ die extensief gebruikt werden tijdens het filmen in samenwerking met de Amerikaanse marine. Dit geeft de serie dan ook zijn mooie, authentieke look.

Waarom wel? Producer Michael Bay stelt niet teleur. De serie heeft genoeg actie, van exploderende helikopters tot kernexplosies. Het is een mooi uitziende, snel lopende serie die veel spannends beloofd. Er gebeuren veel kleine dingen, die voor een spannende verhaallijn kunnen zorgen. Zo wilt bijvoorbeeld iedereen zijn/haar familie en geliefden zien, maar is contact vanaf het schip onmogelijk, en aan land is de kans op besmetting te groot. Het verhaal ontwikkelt zich snel, waardoor we veel te weten komen over de situatie van de pandemie. Deze snelle ontwikkeling zorgt ervoor dat wij ons al gauw verliezen in de wereld aan boord van de Nathan James.

Waarom niet? De eerste aflevering laat ons veel weten en geeft veel informatie, wat soms wat teveel voelt voor een pilot. Er komt ook nog niet veel diepgang in de personages, die nu nog echte persoonlijkheid laten zien, maar bijna alleen maar blindelings orders opvolgen. Dit kan natuurlijk later in de serie komen, aangezien deze aflevering vooral dient om de situatie waarin de crew zit te schetsen.

Blijven kijken? Ja! Met de opmerking dat het echt een actieserie is. Er is genoeg te ontdekken over de gehele crew en hun thuisbasis om de serie leuk te houden. Ook moeten we nog veel te weten komen over hoe de pandemie überhaupt de wereld in is gekomen, en belangrijker, hoe deze tegen te gaan is!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.