Credits: FoxCredits: Fox

The Goodwin Games: seizoen 1

door • 03/07/2013 • RecensiesReacties (0)228

Cast Becki Newton, Scott Foley, T.J. Miller, Beau Bridges, Kat Foster en Melissa Tang
Genre Komedie
Speelduur 20 minuten
Aantal afleveringen 7
Zender Fox (Amerika)
Awards Geen

Plot Nadat hun vader overlijdt, moeten de van elkaar vervreemde Chloe (Becki Newton), Henry (Scott Foley) en Jimmy Goodwin (T.J. Miller) met elkaar de strijd aangaan om zo de royale erfenis te winnen. Het is Benjamins (Beau Bridges) poging om na zijn dood toch zijn kinderen bij elkaar te brengen en ze alsnog wat levenslessen mee te geven.

Memorabele quote Chloe: “My awkward charm is wearing you down!”

Opvallend Carter Bays en Craig Thomas zijn de mannen achter The Goodwin Games, maar ook de makers van één van onze favoriete komedies How I Met Your Mother. Hier en daar herkennen we hun hand, want ook dit groepje brengt behoorlijk wat tijd door in een bar en heeft genoeg running gags.

Hoe zit het in elkaar? Bijna alle afleveringen beginnen met een videoboodschap van vader Benjamin. Zijn woorden zijn altijd cryptisch en dus proberen zijn kinderen steeds te achterhalen wat hij van ze wil. Natuurlijk eindigen de aanvankelijke cryptische opdrachten altijd in levenslessen voor het drietal.

Waarom wel? Wij nemen het allemaal niet te serieus en dat zou jij ook niet moeten doen. Het is best lekker om af en toe even naar een hersenloze komedie te kijken en stomweg te lachen. Becki Newton zorgt daar het vaakst voor. Ze is misschien niet de beste komedieactrice op televisie, maar ze doet het toch behoorlijk leuk in The Goodwin Games als Chloe. Het is makkelijk om haar charmante personage leuk te vinden. Met haar gekke bekken en dommige, maar lieve opmerkingen houdt ze de boel vermakelijk bij elkaar.

Waarom niet? Het verhaal is gewoon niet geschikt voor een seizoen dat langer dan een handvol afleveringen duurt. Het idee is leuk, maar het wordt al gauw allemaal van hetzelfde. De grappen worden te vaak herhaald, zelfs als ze de eerste keer al niet leuk waren. Ook zijn er wat overbodige en irritante personages. Waarom duikt de altijd opgewekte Elijah hier en daar op, terwijl hij niets met de Goodwins te maken heeft? Eigenlijk heeft The Goodwin Games gewoon precies de formule van een slechte spelshow: De deelnemers zijn net niet leuk genoeg en de vragen iets te voorspelbaar, maar we willen toch weten wie de winnaar is.

Blijven kijken? We hebben slechtere komedies gezien, maar zeker ook betere. Kijk daarom liever naar herhalingen van HIMYM en hoop vooral niet te veel op een tweede seizoen van The Goodwin Games. Wie dat toch doet, kan nog wel eens teleurgesteld worden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.