Credits: SBSCredits: SBS

The Good Wife: seizoen 4

door • 01/05/2013 • RecensiesReacties (0)680

Cast Julianna Margulies, Matt Czuchry, Josh Charles, Christine Baranski, Chris Noth, Alan Cumming en Archie Panjabi
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender CBS (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards Geen

Plot 
Alicia Florrick (Julianna Margulies) werkt inmiddels een aantal jaar bij advocatenkantoor Lockhart-Gardner. Ze heeft op zakelijk vlak haar draai helemaal gevonden, maar op persoonlijk vlak staat ze voor veel keuzes. Haar echtgenoot Peter (Chris Noth) strijdt voor de functie van gouverneur en terwijl het echtpaar weer meer naar elkaar toe groeit, moet Alicia bepalen of zij wel zeker is van haar steun voor Peter. Ondertussen zorgen de financiële problemen van Lockhart-Gardner voor spanningen en onverwachte wendingen op de werkvloer.

Memorable quote Alicia: “I opened up something between us, and I don’t know how to close it.”

Opvallend De schrijvers van de serie hebben ten tijde van seizoen één een kleine traditie ingezet: de titel van een aflevering heeft evenveel woorden als het seizoen. In seizoen één bestaan de titels dus uit één woord, in seizoen twee uit twee woorden, in seizoen drie uit drie woorden en het afgelopen seizoen zijn de titels van de afleveringen vier woorden lang.

Hoe zit het in elkaar? Elke aflevering verloopt volgens een vast stramien: er staat een rechtszaak centraal en daar omheen lopen de persoonlijke verhaallijnen van de hoofdrolspelers. Met regelmaat blijven werk en privé niet gescheiden en hebben de zaken een persoonlijke betekenis voor de personages. The Good Wife wordt heel goed bekeken in de VS. Toch zijn de kijkcijfers elk seizoen licht gedaald en die daling heeft in het laatste seizoen nog iets harder doorgezet. Waar seizoen drie nog een kleine twaalf miljoen kijkers per aflevering had, bleven voor de finale van seizoen vier slechts negen miljoen mensen thuis. Dit zou wel eens met de weinig verrassende persoonlijke verhaallijn te maken kunnen hebben. De zaken zijn nog steeds interessant, maar de driehoeksverhouding tussen Alicia, Peter en Will is niet meer zo spannend.

Waarom wel? Julianna Margulies is menigmaal genomineerd en heeft verschillende prijzen gewonnen, maar niet alleen háár acteerprestaties zijn het kijken waard. Naast de indrukwekkende vaste cast zijn ook de gastrollen van hoog niveau. Zo wordt de rol van Alicia’s moeder gespeeld door drievoudig Emmy winnares Stockard Channing. De rechtszaken die in elke aflevering centraal staan, zijn gebaseerd op waargebeurde zaken en er worden hedendaagse juridische dilemma’s zoals privacy op internet behandeld.

Waarom niet? De romantische verhaallijn begint een beetje te frustreren. Alicia moet een keuze maken voor Will of Peter, maar het wil maar niet lukken. Het personage van Peter maakt ook weinig ontwikkeling door, het lijkt alsof hij nog steeds precies dezelfde man als in 2009 is.

Blijven kijken? Ook al gebeurt er het vierde seizoen weinig verrassends, je wil Alicia en haar omgeving blijven volgen. Vanwege de topacteurs zullen we zeker niet afhaken, maar een drastische verandering in de verhaallijn is nodig om onze aandacht te houden. Dus schrijvers: aan het werk!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.