Credits: Eric McCandless / ABCCredits: Eric McCandless / ABC

The Goldbergs: pilot

door • 25/09/2013 • RecensiesReacties (0)335

Cast Wendi McLendon-Covey, Jeff Garlin, George Segal, Sean Giambrone, Troy Gentile en Hayley Orrantia
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 24 september 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot De jonge Adam Goldberg (Sean Giambrone) filmt elke beweging van zijn familie met zijn nieuwste bezit: een videocamera. Vader Murray (Jeff Garlin) is vrijwel altijd chagrijnig, terwijl moeder Beverly (Wendi mcLendon-Covey) juist overbezorgd is en het woord privacy niet kent. Broer en zus Barry (Troy Gentile) en Erica zijn (Hayley Orrantia) vooral bezig met het overleven van de middelbare school, terwijl de gepensioneerde Pops (George Segal) bezig is om de kinderen te verwennen.

Opvallend De serie is bedacht door Adam F. Goldberg en is volledig gebaseerd op zijn eigen familie. Hij filmde hun gezin in de jaren ’80 en deze momenten worden in de serie nagespeeld. Na elke aflevering zie je ook scènes die overeen komen met wat Adam gefilmd heeft.

Waarom wel? Voor onze nieuwe generatie is het een leuke kijk in het leven van een gezin in de jaren ’80. De kleding, auto’s en haarstijlen zijn oud en dat maakt het tegelijkertijd grappig om naar te kijken. De hele serie heeft een voice-over van de inmiddels volwassen Adam Goldberg, die terugkijkt op zijn jeugd. Hij heeft de grappige punchlines en is zo de leuke, rode draad in het verhaal.

Waarom niet? Sommige dingen zijn ietwat overdreven. Zoals de make-up, het geschreeuw en het acteerwerk van een aantal acteurs, maar dat is ook wel het kenmerk van dat tijdperk. Soms krijgen wij ook een beetje pijn in onze buik als zoon Barry voor de zoveelste keer door vader Murray uitgescholden wordt.

Blijven kijken? Ja, het is een grappige serie met herkenbare gezinssituaties. Omdat het gezin zowel liefde als ruzie kent, heeft het de potentie voor veel vermakelijke anekdotes.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.