Credits: ABC FamilyCredits: ABC Family

The Fosters: seizoen 2

door • 08/04/2015 • RecensiesReacties (0)605

Cast Teri Polo, Sherri Saum, Jake T. Austin, Cierra Ramirez, Maia Mitchell, Hayden Byerly, David Lambert, Danny Nucci
Genre Familiedrama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 21
Zender 
ABC Family (Amerika)

Plot De moeders van de familie Adams-Fosters, Stef (Teri Polo) en Lena (Sherri Saum), zijn na de adoptie van pleegkind Jude (Hayden Byerly) nog niet klaar met de gezinsuitbreiding en gaan op zoek naar de perfecte donor voor hun baby. Zo komen ze uiteindelijk bij een oude bekende terecht die hen verder kan helpen. Callie (Maia Mitchell) blijft het probleemkind. Ze ontdekt wie haar echte vader is en wordt nu door twee families heen en weer geslingerd tot ze eindelijk de beslissing maakt bij wie ze wil wonen.

Memorabele quote Lena: “We´ll stand beside you. Today and every day.”

Opvallend Het tweede deel van het seizoen werd in Amerika een uur vervroegd, van 21.00 naar 20.00. Dit had vooral te maken met de verschuiving in de kijkcijfers: een verjonging van de kijkers. Eerder scoorde The Fosters het hoogst in de groep “volwassenen 18-34”, maar de groep “12-34” werd steeds groter.

Hoe zit het in elkaar? The Fosters is een typisch familiedrama met een grote en diverse cast, waar iedereen toch even veel tijd en aandacht in de verhaallijn krijgt. Elk lid van het gezin maakt zijn of haar eigen dingen mee en is even belangrijk voor de serie. Soms ligt er net even wat meer focus op de een, maar dat wordt later meestal weer rechtgetrokken met een andere gebeurtenis waar een, of meerdere, gezinsleden bij betrokken zijn.

Waarom wel? Dit is een van die series waar we geen genoeg van kunnen krijgen. The Fosters straalt liefde uit, tussen biologische en aangenomen familie, vrienden en collega’s. Het is een fijne serie om te kijken, met boeiende verhaallijnen, interessante en steeds groeiende personages en onderwerpen die normaal niet zomaar besproken worden in een Amerikaanse televisieserie. Er wordt dieper ingegaan op homoseksualiteit onder volwassenen, maar ook onder kinderen, psychologische problemen, verlies en het maken van belangrijke keuzes. De aandacht van Stef en Lena wordt in de serie goed verdeeld over elkaar en over de kinderen, daarnaast is er voldoende afwisseling tussen scènes op het werk, school of thuis en is de verhouding tussen drama en humor goed in evenwicht. The Fosters laat zien dat liefde onvoorwaardelijk is en daarom voelt elke aflevering een beetje als thuiskomen.

Waarom niet?  We krijgen allemaal een duidelijk beeld van hoe graag de familie Callie wil adopteren, maar het begint wel een beetje lang te duren voor het echt zover is. Steeds als het bijna zover lijkt te zijn, gebeurt er weer iets anders en dat wordt op den duur wel langdradig.

Blijven kijken? Absoluut! We zijn nog lang niet klaar met de familie Adams-Foster.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.