Credits: Tony Rivetti / ABC FamilyCredits: Tony Rivetti / ABC Family

The Fosters: seizoen 1

door • 25/03/2014 • RecensiesReacties (0)746

Cast Teri Polo, Sherri Saum, Jake T. Austin, Cierra Ramirez, Maia Mitchell, Hayden Byerly, David Lambert en Danny Nucci
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 21
Zender ABC Family (Amerika)
Awards Geen

Plot 
Callie (Maia Mitchell) wordt vrijgelaten uit de jeugdgevangenis en komt bij de Foster-familie te wonen. Deze familie bestaat uit twee moeders, Stef (Teri Polo) en Lena (Sherri Saum), Stefs biologische zoon Brandon (David Lambert) en de geadopteerde tweeling Jesus (Jake T. Austin) en Mariana (Cierra Ramirez). Callie’s biologische broertje Jude (Hayden Byerly) woont op dat moment bij een zeer gewelddadige pleegvader. Callie en Brandon besluiten hem te redden, waarna ook Jude deel wordt van deze grote familie, die een hele hoop dingen beleeft.

Memorable quote Lena: “DNA doesn’t make a family, love does.”

Opvallend De serie deed het zo goed dat ABC Family besloot een webserie te maken over de meiden die samen met Callie in Girls United woonden. Naast Callie waren alle zes andere meiden hier vijf afleveringen in te zien.

Hoe zit het in elkaar? The Fosters is een typisch familiedrama, waarbij we een kijkje in het leven van de dynamische Foster-familie krijgen. Omdat de familie zo groot is, is er ook niet echt een hoofdpersoon aan te wijzen. Alle familieleden hebben een gelijkwaardige rol in de serie en vrijwel elke aflevering is iedereen te zien en staan meerdere verhaallijnen centraal.

Waarom wel? The Fosters gaat verder dan de gebruikelijke verhaallijnen die je van (tiener)drama’s gewend bent. Het snijdt onderwerpen aan die, zeker in Amerika, gevoelig liggen. Twee moeders aan het hoofd van het gezin, de gevolgen van twee vrouwen die (willen) trouwen, pleeggezinnen, adoptie en de verboden liefde tussen een pleegdochter en een biologische zoon. Dit zijn maar een aantal voorbeelden uit de oneindige reeks interessante en mooie verhaallijnen. De makers weten de kijkers hiermee elke aflevering 42 minuten lang te boeien.

Waarom niet? Ondanks dat er heel veel gebeurt in The Fosters, mist de spanning nog wel eens. Heel soms zijn er cliffhangers, maar de meeste zijn niet zo spannend dat je om die reden gelijk een nieuwe aflevering zou willen zien. Daar is de serie misschien wel iets te lief voor.

Blijven kijken? Jazeker! Een bijzondere serie als The Fosters laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. Daarnaast zijn we heel erg benieuwd of er echt een klein wondertje aan de familie zal worden toegevoegd en of Callie ook op papier deel uit zal gaan maken van de Foster-familie!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.