Credits: Randy Holmes / ABC FamilyCredits: Randy Holmes / ABC Family

The Fosters: pilot

door • 08/06/2013 • RecensiesReacties (0)331

Cast Sherri Saum, Teri Polo, Jake T. Austin, Hayden Byerly, David Lambert, Maia Mitchell en Danny Nucci
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 3 juni 2013
Zender ABC Family (Amerika)

Plot Schooldirecteur Lena (Sherri Saum) en politieagente Stef (Teri Polo) vormen een stel dat samen meerdere biologische- en pleegkinderen opvoedt. Lena wil altijd kinderen helpen en besluit probleemtiener Callie (Maia Mitchell) in huis te nemen. Callie komt net uit een jeugdgevangenis en heeft tijdelijk onderdak nodig. Haar komst zet het hele gezin meteen op z’n kop.

Opvallend Er bestond al een tv-serie die The Fosters heet. De sitcom uit de jaren zeventig heeft verder niets met deze versie te maken. De Britse serie draaide om een hardwerkende man die zijn gezin probeerde te onderhouden terwijl in ABC Family’s versie een lesbisch koppel centraal staat.

Waarom wel? Op z’n tijd is een familiedrama best leuk, want er komen altijd wel situaties en personages in voor die herkenbaar zijn. En hoewel multiculturele families, lesbische stellen en geadopteerde kinderen steeds vaker voorkomen op televisie, is het verfrissend dat deze allemaal centraal staan in The Fosters. Het zorgt voor verscheidenheid en openheid op de beeldbuis, en dat is misschien wel wat het Amerikaanse medialandschap nu kan gebruiken.

Waarom niet? Maia Mitchell speelt zo’n typisch getroebleerde tiener die alleen maar zuur kan kijken en permanent chagrijnig is, maar eigenlijk aandacht wil en stiekem huilt wanneer niemand het ziet. Dat is al behoorlijk jammer, maar dat Mitchell haar rol zo matig vertolkt, maakt het allemaal nog erger. Haar matige acteerprestaties sluiten dan wel weer mooi aan bij de slecht geschreven statische dialogen. Lena is de goeddoener van de familie, maar dat pakt met het in huis halen van Callie niet zo goed uit en dus zegt haar vrouw Stef heel monotoon: “We can’t save them all”.

Blijven kijken? Nee, de personages in The Fosters raken ons totaal niet en dat terwijl karakters in andere familiedrama’s, denk aan Parenthood, dat week na week wel doen. Ook heeft ABC Family wel leukere tv-series, wij vermaken ons deze zomer dus wel met wat anders.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.