Credits: FOXCredits: FOX

The Following: pilot

door • 22/01/2013 • RecensiesReacties (0)277

Cast Kevin Bacon, James Purefoy, Shawn Ashmore, Natalie Zea, Annie Parisse en Greg Paul
Genre Drama/misdaad
Speelduur 44 minuten
Première 21 januari 2013
Zender Fox (Amerika)

Plot Ryan Hardy (Kevin Bacon) is een FBI-agent die op zoek moet naar de ontsnapte seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy). Hardy was de agent die na veel pijn en moeite in 2003 Carroll oppakte. Nu de seriemoordenaar weer op vrije voeten is en een hele groep aanbidders aanstuurt, moet Hardy voor het eerst in jaren weer het veld in.

Opvallend Tijdens de casting voor The Following zocht producer Kevin Williamson ‘iemand als Kevin Bacon’. Zijn agent vroeg hem ‘waarom niet gewoon Kevin Bacon?’. Bacon hoefde niet lang na te denken, want hij was al vier jaar op zoek naar een rol in een tv-serie.

Waarom wel? De mindgames tussen agent en moordenaar bieden altijd voer voor spannende tv. Dat Hardy en Carroll steeds meer gezamenlijke geschiedenis blijken te hebben helpt extra mee. Om te zeggen dat het persoonlijk is, is een understatement. De wat trage start maken ze de schrijvers naar het einde toe zo ruimschoots goed. Dat deze seriemoordenaar via internet een cult om zich heen heeft verzameld, met fanatici die alles voor hem doen, zorgt dat niemand ooit veilig is. Bovendien is de rol van Hardy Kevin Bacon op het lijf geschreven.

Waarom niet? Het verhaal van een vroeggepensioneerde agent die terugkomt om zijn net ontsnapte grootste rivaal weer achter tralies te krijgen, is al vaker verteld. De schrijvers van The Following halen werkelijk alle clichés uit de kast. Hardy heeft een alcoholprobleem, een opvliegend karakter, last van zijn hart en lak aan ‘volgens het boekje’. Maar natuurlijk is hij de enige die weet hoe de moordenaar denkt en willen veel getuigen alleen hem te woord staan. Het duurt niet lang voor hij praktisch het onderzoek leidt. Dus niet kijken als je niet tegen ongeloofwaardigheid kan. En zeker niet als je maag zich omkeert bij het zien van bloed en grafisch geweld.

Blijven kijken? De pilot afkijken betekent dat je wil doorkijken. Het is wel duidelijk dat Carroll niet zomaar een doorgeslagen gek is. We twijfelen er niet aan dat deze eerste aflevering gaat leiden tot een seizoen vol psychologische spelletjes met antiheld Hardy. Is het al volgende week?

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.