Credits: The CWCredits: The CW

The Carrie Diaries: seizoen 2

door • 05/02/2014 • RecensiesReacties (0)340

Cast AnnaSophia Robb, Freema Agyeman, Lindsey Gort, Chloe Bridge, Austin Butler, Matt Letscher, Stefania Owen, Ellen Wong, Brendan Dooling en Katie Findlay
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender The CW (Amerika)
Awards Geen

Plot Naast het afronden van haar highschool loopt Carrie Bradshaw  (AnnaSophia Robb) stage bij Interview Magazine in New York. Ze is niet alleen verliefd geworden op de stad, maar ook op een nieuwe jongen die in haar leven is gekomen nadat Sebastian (Austin Butler)  haar in de steek liet. Carrie begint langzaam losser en zelfverzekerder te worden.

Memorable quote Carrie: “I’m not being a goody-goody, I just wanna stop being Larissa’s cappuccino making monkey.”

Opvallend Zoals we bij het eerste seizoen al aangaven zijn bepaalde feiten niet overeenkomstig met de oudere Carrie. De verhaallijn van het gelijknamige boek wordt gevolgd en ook het daarna volgende Summer and the City bepaalt het verloop van de serie. Wij blijven ons wel afvragen waarom schrijfster Candace Bushnell ervoor gekozen heeft om in deze prequel de feiten te verdraaien ten opzichte van Sex and the City.

Hoe zit het in elkaar? In seizoen twee komt steeds meer het beeld naar voren dat we van Carrie hebben vanuit Sex and the City. De herkenning zien we vooral in het feit dat ook hier het verhaal door Carrie zelf wordt verteld gedurende de serie. Daarnaast is af en toe te zien hoe ze in haar dagboek schrijft, dit is ook een link met Sex and the City, waar ze haar gedachten en gebeurtenissen  in een column verwerkt.

Waarom wel? The O.C. meets Gossip Girl! Dat is niet zo vreemd, gezien deze serie van dezelfde producer komt. Ook The Carrie Diaries kijk je met een heerlijk, verlangend gevoel. De wekelijkse drama wisselt af met intense liefde en humor. Het is een fijne serie om naar te kijken, omdat de hoofdrolspelers nog van jonge leeftijd zijn en tegen een hoop herkenbare problemen aanlopen. Daarnaast blijf je benieuwd naar het volwassen worden van Carrie en haar intrede in het Sex and the City-leventje.

Waarom niet? De afleveringen lijken steeds meer hetzelfde en de gebeurtenissen zijn niet onverwachts. De personages veranderen amper en dit komt vooral traditioneel over. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat de serie zich in de jaren tachtig afspeelt. Zitten we dertig jaar later nog steeds te wachten op een blik in het verleden?

Blijven kijken? We zijn nieuwsgierig naar het leven van Carrie nu ze de grote stap heeft genomen in New York. Of we te weten komen hoe ze het als journalist zal krijgen, is echter nog een raadsel. The CW heeft nog niet besloten of er een derde seizoen komt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.