Credits: David Giesbrecht / The CWCredits: David Giesbrecht / The CW

The Carrie Diaries: seizoen 1

door • 09/04/2013 • RecensiesReactie (1)389

Cast AnnaSophia Robb, Freema Agyeman, Chloe Bridge, Austin Butler, Matt Letscher, Stefania Owen, Ellen Wong, Brendan Dooling en Katie Findlay
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender The CW (Amerika)
Awards Geen

Plot 
In 1984 was het leven niet gemakkelijk voor de 16-jarige Carrie Bradshaw (die we allemaal kennen van Sex and the City). Haar moeder overlijdt, haar zusje wordt rebels en haar vader wordt overweldigd door alle verantwoordelijkheden. Carries vrienden maken het leven draaglijk, maar er is verder weinig afleiding in Connecticut. Dan krijgt ze de kans om stage te gaan lopen in New York en wordt ze voor het eerst echt verliefd. Op de stad.

Memorable quote Carrie: “Maybe the reason Cinderella was so happy the shoe fit wasn’t because of the prince, it was because of the shoes.”

Opvallend The Carrie Diaries is een prequel van Sex and the City, over de jongere jaren van Carrie Bradshaw. In de pilotrecensie gaven wij al aan dat de twee series echter weinig overeenkomsten vertonen. Opvallend is ook dat verschillende feiten niet blijken te kloppen. Het verhaal van deze Carrie lijkt niet helemaal te kloppen met wat we mee hebben gekregen in Sex and the City. Zo vertelde Sarah Jessica Parkers Carrie dat haar vader het gezin had verlaten toen ze vijf jaar was. In The Carrie Diaries is Carries moeder overleden en woont ze samen met haar zusje en vader.

Hoe zit het in elkaar? We kennen Carrie allemaal als de de modieuze, New Yorkse columniste die ze uiteindelijk is geworden. In The Carrie Diaries zien we hoe het leven van Carrie er vroeger uitzag. Ze woont samen met haar vader en zusje in een klein stadje, Castlebury, en wil niets liever dan een leven in de grote stad. Haar droom wordt al een klein beetje werkelijkheid met een stage bij Interview Magazine. Daarnaast zit ze gewoon op de middelbare school en leeft ze een typisch puberleventje.

Waarom wel? De voornaamste reden om te kijken is omdat het een Sex and the City-prequel is. Wij hielden van de volwassen Carrie Bradshaw en waren daarom heel erg benieuwd naar de jongere versie. Het valt ons helaas iets tegen, maar toch blijven we kijken. Zo hebben we toch nog onze wekelijkse dosis Carrie Bradshaw. Het is wel een hele herkenbare serie voor leeftijdsgenoten van de personages, als je een 16-jarig meisje bent is dit vast de show voor jou. The Carrie Daries is over-de-top girlie.

Waarom niet? Drama, drama, drama. En dan niet zoals we dat uit andere series kennen. Alle tienerproblemen komen voorbij, alle cliché-onderwerpen worden aangehaald. Ook als er in eerste instantie geen probleem is, dan wordt er door één van de personages wel iets gecreëerd. Soms hebben wij ook het idee dat ze het heel erg Sex and the City-achtig proberen te maken door de, naar ons idee iets te jonge, meisjes over seks te laten praten. Dan hebben we het nog niet eens gehad over Carries rebelse zusje, Dorrit. Het 15-jarige meisje is aan het begin van iedere aflevering chagrijnig, maar trekt aan het eind helemaal bij. De volgende aflevering begint het riedeltje weer van voor af aan.

Blijven kijken? Hoewel The Carrie Diaries ons na één seizoen nog niet echt heeft kunnen overtuigen, blijven we toch doorkijken. Waarom? Dat is zelfs voor ons een raadsel. De verschijning van Austin Butler zou er iets mee te maken kunnen hebben.

Gerelateerde berichten

One Response to The Carrie Diaries: seizoen 1

  1. Het heeft alles met de verschijning van Austin Butler te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.