Credits: Barbara Craig Blankenhorn / The CWCredits: Barbara Craig Blankenhorn / The CW

The Carrie Diaries: pilot

door • 15/01/2013 • RecensiesReacties (0)347

Cast AnnaSophia Robb, Freema Agyeman, Chloe Bridge, Austin Butler, Matt Letscher, Stefania Owen, Ellen Wong, Brendan Dooling en Katie Findlay
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 14 januari 2013
Zender The CW (Amerika)

Plot In 1984 was het leven niet gemakkelijk voor de 16-jarige Carrie Bradshow. Haar moeder overlijdt, haar zusje wordt rebels en haar vader wordt overweldigd door alle verantwoordelijkheden. Carrie’s vrienden maken het leven draaglijk, maar er is verder weinig afleiding in Connecticut. Dan krijgt ze de kans om stage te gaan lopen in New York en wordt ze voor het eerst echt verliefd. Op de stad.

Opvallend The Carrie Diaries is een prequel van Sex and the City, over de jongere jaren van Carrie Bradshaw. Toch vinden wij dat je de twee series niet echt kunt vergelijken. Op de fashion en voice-overs na lijkt het in niets op elkaar. Alhoewel het laatste shot, van een schrijvende Carrie door het raam, stiekem toch wel erg Sex and the City was.

Waarom wel? Als je tot de doelgroep van The Carrie Diaries behoort is het waarschijnlijk een hele herkenbare show. Alhoewel het zich in de jaren ’80 afspeelt, zijn de problemen waar de jongeren mee te maken krijgen nog hetzelfde. En dan hebben we nog Austin Butler (zie afbeelding). We vonden hem in Life Unexpected en Switched at Birth al leuk, maar hij lijkt nu nog aantrekkelijker.

Waarom niet? Het is óntzettend meisjesachtig en heel erg gericht op tieners. De onderwerpen die aan bod komen in de gesprekken en het gedrag van de (lichtelijk irritante) meisjes is nog vrij kinderlijk. Beste vriendin ‘The Mouse’ belt bijvoorbeeld met een Mickey Mouse telefoon over haar verloren maagdelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleding. In voorgangers Sex and the City en Gossip Girl waren we zo gek op de fashion, de 80’s stijl in deze serie valt ons toch tegen.

Blijven kijken? Als je een 16-jarig meisje bent, moet je zeker blijven kijken. Ben je ouder of een man, dan wordt het een twijfelgeval. Wij willen iets meer Carrie, iets minder girlie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.