Credits: Jonathan Hession / ShowtimeCredits: Jonathan Hession / Showtime

The Borgias: seizoen 2

door • 24/09/2013 • RecensiesReacties (0)400

Cast Jeremy Irons, François Arnaud, Holliday Grainger, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, David Oakes, Sean Harris en Colm Feore
Genre Drama/geschiedenis
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender Showtime (Amerika) HBO (Nederland)

Plot 
Paus Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) en zijn lugubere familie zijn weer terug, en duisterder dan ooit. Ze hebben altijd alles over gehad voor de macht en elkaar, maar nu begint het binnen de familie langzaamaan toch te kraken.

Memorable quote Cesare: “This is not God’s doing, father.”
“Pope: “Everything is God’s doing!”

Opvallend The Borgias is nogal internationaal. De serie wordt geregisseerd door een Ier, opgenomen in Hongarije en geproduceerd vanuit Canada. Oh en onze Hollandse Lotte Verbeek speelt ook mee.

Hoe zit het in elkaar? Het is natuurlijk niet makkelijk om een spectaculaire serie neer te zetten die én gebaseerd is op feiten, én zich ook nog eens afspeelt in het middeleeuwse Italië. Van gek veel actie was in het eerste seizoen dan ook geen sprake. Maar toch blijf je kijken, mede door het waargebeurde aspect van deze serie.

Waarom wel? Eén naam: Jeremy Irons. Dat deze man voor zijn rol als duisterste paus allertijden ondertussen niet al overladen is met prijzen, is ons een raadsel. Bijna iedere scène waarin hij voorkomt dit seizoen is een genot om te zien. De rillingen lopen soms werkelijk door je lijf wanneer deze man, deze superslechterik, de sterren van de hemel speelt. Daarnaast schakelen de makers van The Borgias in dit tweede seizoen een tandje bij. En dat is een merkbare verbetering ten opzichte van het eerste seizoen. Het klopt allemaal nog steeds, voor zover we de geschiedenisboeken kunnen geloven, maar nu heeft deze serie wel de punch waaraan het eerder wel wat aan ontbrak. Meer moord, seks, geheimen en werkelijk de smerigste politieke spelletjes. En daar leiden meer mensen onder dan eerst, zelfs binnen de familie Borgia.

Waarom niet? Ondanks dat deze tweede jaargang van The Borgias een stuk explosiever is dat het eerste, blijft het in principe een geschiedenisserie. Natuurlijk is het gedramatiseerd, maar ook dit seizoen hoef je niet te gaan zitten wachten op ellenlange bloeddorstige actiescènes.

Blijven kijken? The Borgias is zo’n serie die je op onverklaarbare manier totaal meezuigt of totaal uitspuugt. Kijkers die de eerste twee seizoenen hebben volgemaakt zullen naar ons idee zonder enige twijfel uitkijken naar het derde.

Het tweede seizoen van The Borgias is vanaf 18 september verkrijgbaar op DVD en wordt uitgegeven door Universal Pictures Benelux. Kans maken op de DVD-box? Klik hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.