Credits: NBCCredits: NBC

The Blacklist: pilot

door • 24/09/2013 • RecensiesReacties (0)579

Cast James Spader, Megan Boone, Harry Lennix, Diego Klattenhoff en Ryan Eggold
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Première 23 september 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot Topcrimineel Raymond “Red” Reddington (James Spader) wandelt bij de FBI binnen om zichzelf aan te geven. Hij wil hen helpen om een terrorist te pakken, maar alleen onder zijn eigen voorwaarden. De belangrijkste: Hij praat alleen met Elizabeth Keen (Megan Boone), die niet weet wat haar overkomt, want het is haar eerste dag als FBI-profiler.

Opvallend De relatie tussen Reddington en Elizabeth doet ons in de pilot meteen denken aan die van Jodie Foster en Anthony Hopkins in Silence of the Lambs. Producent John Eisendrath begrijpt die vergelijking, maar zegt dat Hannibal en Reddington totaal niet op elkaar lijken. Toch vinden wij het wel opmerkelijk dat NBC naast The Blacklist ook de serie Hannibal uitzendt.

Waarom wel? Wij zijn nooit fan geweest van James Spader, maar we moeten toch echt toegeven dat hij een grote rol speelt in wat deze pilot goed maakt. Hij speelt een interessant type crimineel. Ontzettend slim en charmant, maar wel een vreselijk foute manipulator. Die dubbele laag maakt hem intrigerend, maar hij speelt zijn rol vooral ook grappig. Ook de vrij onbekende Megan Boone houdt zich goed staande tegenover hem en de twee ontwikkelen al snel een relatie die vast en zeker genoeg biedt voor een vermakelijk eerste seizoen. Actieliefhebbers zullen ook niet teleurgesteld zijn, want The Blacklist zit nu al voller met achtervolgingen, martelscènes en shootouts dan menig misdaadserie. Alle gebeurtenissen volgen elkaar in een razendsnel tempo op, waardoor vervelen onmogelijk is en niet kijken geen optie.

Waarom niet? Die arme Elizabeth had wel de ergste eerste werkdag ooit. Ze werd bijna vermoord, moest haar man naar het ziekenhuis afvoeren en een bom onschadelijk maken. Het is dan ook wel ietsje overdreven dat ze nu al zo vaak onder vuur wordt genomen en het allemaal met slechts wat schrammetjes op haar hoofd overleefd. Al zou het natuurlijk voor de serie ook lullig zijn als ze haar eerste werkdag niet zou overleven. Haar eerste ontmoeting met Reddington deed ons trouwens wel iets te veel denken aan Silence of the Lambs. Hij confronteert haar meteen met persoonlijke dingen en zij probeert hem slimmer af te zijn. Elizabeth is overduidelijk de Clarice Starling van Reddington, en inderdaad, dat maakt hem Hannibal Lecter.

Blijven kijken? Ja, deze serie komt zeker op ons lijstje! Eindelijk weer een pilot die ons echt doet verlangen naar meer. Elke minuut was vermakelijk en dus kijken wij verder. We willen weten hoe het zit met Elizabeths man en natuurlijk zijn we benieuwd naar de overige namen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.