Credits: SBSCredits: SBS

The Big Bang Theory: seizoen 6

door • 18/05/2013 • RecensiesReacties (0)434

Cast Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch en Mayim Bialik
Genre Komedie
Speelduur 20 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender CBS (Amerika) Veronica (Nederland)
Awards Nominatie Golden Globe voor Beste Komedie/Musical en Beste Acteur in een Komedie/Musical (Jim Parsons)

Plot Sheldon (Jim Parsons), Leonard (Johnny Galecki), Raj (Kunal Nayyar) en Howard (Simon Helberg) krijgen het nog lastiger met de dames. Leonard heeft nog steeds vaak moeite om Penny (Kaley Cuoco) te begrijpen en andersom al helemaal. Amy (Mayim Bialik) verwacht meer van haar relatie met Sheldon en Howard heeft zijn moeders nest verlaten  nu hij getrouwd is met Bernadette (Melissa Rauch). Alleen Raj is nog single en zoekt zijn heil zo nu en dan buiten de groep om niet alleen te zijn.

Memorable quote Sheldon: “I must say, I go back and fourth between this whole boyfriend-girlfriend thing, but those moments when you worship me really keep you in the running.”

Opvallend Jim Parsons mag dan nog wel voorkomen als iemand van begin dertig, hij werd afgelopen maart alweer 40 jaar en is daarmee de oudste van het stel. Kaley Cuoco bijvoorbeeld is nog maar 27 jaar.

Hoe zit het in elkaar? De serie draait vooral om Sheldon en Leonard en speelt zich dan ook veel af in hun huis. Maar Raj en Howard hebben ook genoeg inbreng in de serie en hetzelfde geldt voor de dames. Dit seizoen draait het echter meer dan ooit om het liefdesleven van de jongens en toont maar weer hoe weinig de jongens van vrouwen snappen.

Waarom wel? De scherpe en soms wat flauwe humor zit er nog steeds in bij The Big Bang Theory. Daarbij blijven de karakters gewoon erg grappig en ondanks dat ze al richting de 140 afleveringen gaan, verveelt het nog niet en valt het niet in herhaling. Ook is het vaak erg aandoenlijk om te zien hoe Sheldon omgaat met Amy als vriendin. Natuurlijk kan ook niemand om de schitterende Penny heen, die ook dit seizoen geregeld van het beeld spat.

Waarom niet? Het is niet helemaal meer de The Big Bang Theory zoals het in het begin was. Hoe leuk Bernadette ook mag zijn, Howard was het leukst toen hij nog samen met Raj achter de vrouwen aanging. En terwijl Howard thuis onder plak zit, begint de eenzame Raj wel heel erg een doetje te worden.

Blijven kijken? Ja. Er lijkt voorlopig nog geen eind aan het succes te komen, dus er is alle reden toe om te blijven kijken. Zolang ze op deze voet doorgaan blijft het leuk. Er mag wel weer wat vernieuwends gebeuren en een beetje realistische groei bij Penny zou ook geen kwaad kunnen. Het einde van dit zesde seizoen zou daar in het nieuwe seizoen voor kunnen zorgen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.