Credits: SBSCredits: SBS

The Big Bang Theory: seizoen 5

door • 11/01/2013 • RecensiesReacties (0)490

Cast Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch en Mayim Bialik
Genre Komedie
Speelduur 20 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender CBS (Amerika) Veronica (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Favoriete Netwerk Komedie

Plot 
De twee zeer intelligente huisgenoten Leonard en Sheldon krijgen de schrik van hun leven als de knappe blondine Penny naast hen komt wonen. Zij ontmoet de twee en hun net zo geeky vrienden Rajesh en Howard. De vier slimmeriken hebben een bizar hoog IQ, maar lopen op sociaal vlak achter. Hierdoor ontstaan er vreemde situaties, die extra ongemakkelijk worden met de komst van vriendinnetjes Amy en Bernadette.

Memorabele quote Sheldon: “I miss the old days when your romantic partners could be returned to the video store.”

Opvallend Verschillende beroemdheden hebben een gastrol als zichzelf in The Big Bang Theory. Acteur Will Wheaton (Star Trek) is vaker in de sitcom te zien, net zoals Firefly-actrice Summer Glau. Ook zijn er regelmatig gastrollen van mensen die geen acteerervaring hebben, zoals Brits natuur- en wiskundige Stephen Hawking en NASA-astronaut Mike Massimino.

Hoe zit het in elkaar? The Big Bang Theory begon in 2007 met vijf hoofdkarakters: Leonard, Sheldon, Howard, Rajesh en Penny. Ondertussen horen Amy en Bernadette daar ook bij. Hun komst zorgt voor nieuwe romances, vriendschappen en ruzies. Die twintig minuten lijken kort en nietszeggend, maar in grote lijnen ontwikkelt ieder karakter zich verder en maakt van alles mee.

Waarom wel? De sitcom wisselt humor en drama goed af. De zeer intelligente, maar zwak sociale karakters zorgen met hun bizarre hobby’s, van gamen tot Star Trek en van natuurkunde tot stripboeken, voor hilarische taferelen. Het wordt alleen maar leuker wanneer de simpele blondine Penny zich ermee gaat bemoeien. De acteurs, met name publieksfavoriet Jim Parsons, hoeven niet te overdrijven om sterke karakters neer te zetten. Ze spelen personages waar je, ondanks hun rare leefstijlen, echt van gaat houden.

Waarom niet? De valkuil bij iedere sitcom: flauwheid. The Big Bang Theory is een serie waarbij constant grapjes worden gemaakt over alles en iedereen. Dit kan voor sommigen flauw aanvoelen, wat soms ook terecht is.

Blijven kijken? Soms zijn er flauwe grappen waar niemand om kan lachen, maar meestal is The Big Bang Theory echt hilarisch. Na elke fantastische aflevering denken we: “dit overtreffen ze nooit”. Een week later lukt het de makers dan toch weer. Het zesde seizoen is nu bezig en wij lachen nog steeds.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.