Credits: Cook Allender / ABCCredits: Cook Allender / ABC

The Astronaut Wives Club: pilot

door • 20/06/2015 • RecensiesReacties (0)2356

Cast ,Yvonne Strahovski, Odette Annable, Erin Cummings, JoAnna Garcia Swisher, Azure Parsons, Zoe Boyle, Dominique McElligott, Luke Kirby, Wilson Bethel, Kenneth Mitchell, Evan Handler, Desmond Harrington, Bret Harrison, Aaron McCusker, Sam Reid en Joel Johnstone
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 18 juni 2015
Zender ABC (Amerika)

Plot Wanneer de NASA zeven astronauten kiest om de ‘space race‘ met de Sovjet Unie aan te gaan, zijn de mannen plotseling aan elkaar verbonden. Maar niet alleen de astronauten moeten het met elkaar zien te doen, ook hun vrouwen moeten van het één op ander moment lief en leed met elkaar delen. Ze doen dit om hun mannen te steunen, maar ook omdat hun levens gevolgd worden door een verslaggever van het bekende tijdschrift Life.

Opvallend The Astronaut Wives Club is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lily Koppel. Zowel het boek als de serie vertelt het verhaal van de vrouwen van de Mercury Seven, de zeven door NASA geselecteerde astronauten die in de jaren zestig als eerste de ruimte in gingen. Omdat het om een waargebeurd verhaal gaat, zijn de namen van alle personages dan ook de echte namen van de astronauten en hun vrouwen.

Waarom wel? The Astronaut Wives Club klinkt misschien een beetje als een groepje à la Desperate Housewives (wat overigens niet per se slecht is), maar gelukkig hebben deze huisvrouwen wel ietsje meer. Het feit dat hun mannen zich in de ‘space race‘ mengen, maakt het allemaal maar wat interessant. Het is leuk om een inkijkje te krijgen in deze historische gebeurtenis en het is vooral mooi dat dit niet vanuit het perspectief van de mannen, maar hun vrouwen gebeurt. Dat ze geforceerd aan elkaar verbonden zijn, maakt het allemaal nog beter, want natuurlijk kunnen zeven willekeurige vrouwen niet meteen goed met elkaar opschieten. Zo wordt er tijdens de kennismaking tijdens een cocktail party al heel wat geroddeld en vliegen de bitchy opmerkingen de hele pilot heen en weer. De dynamiek tussen de vrouwen maakt de serie het kijken waard, ook al is het tot nu toe nog wat oppervlakkig. De actrices doen het ook allemaal prima, wat niet vreemd is gezien veel van hen echte televisieveteranen zijn; zoals Yvonne Strahovski (Chuck en Dexter) en Odette Annable (Banshee en House M.D.). Maar ook onder de mannen zijn er een hoop bekende gezichten; van Hart of Dixie’s Bethel Wilson tot Evan Handler uit Californication. Ja, met de cast is niks mis en dus valt er genoeg te zien.

Waarom niet? Met zo’n veertien hoofdpersonages (de zeven astronauten en hun vrouwen) is de cast behoorlijk groot en dat zorgt in de pilot wel eens voor wat verwarring. Want wie hoort er nou ook alweer bij de hoogblonde vrouw en wiens man is dat dan weer? Ja, het gaat wel even duren voordat we alle personages uit elkaar kunnen houden. Dat betekent ook dat er in de pilot maar een paar personages uitspringen en er een hoop onopgemerkt blijven en dus niet zo interessant lijken. Verder gaan alle Mad Men-vergelijkingen helaas niet op. Ja, de serie speelt zich in hetzelfde tijdperk af en dus zien we de herkenbare stijf opgeföhnde kapsels en tuttige jurkjes. Daar houdt het ook wel op. We hadden in The Astronaut Wives Club graag de opvolger van het AMC-serie gezien, maar helaas mist deze nieuwkomer het dramagehalte en de authenticiteit. Er zijn nog iets te veel clichés (zo zijn alle vrouwen wel heel erg bepaalde typetjes, van de seksbom tot de perfecte huisvrouw) en er is te weinig intrige.

Blijven kijken? Ja, de lancering van The Astronaut Wives Club is misschien niet spectaculair, maar wel vermakelijk genoeg om te blijven kijken. Een luchtige zomerserie kan er altijd bij en we verwachten stiekem dat het nog wel beter wordt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.