Credits: FXCredits: FX

The Americans: pilot

door • 01/02/2013 • RecensiesReacties (0)358

Cast Matthew Rhys, Keri Russell, Noah Emmerich, Keidrich Sellati, Maximiliano Hernandez en Holly Taylor
Genre Drama
Speelduur 68 minuten
Première 30 januari 2013
Zender FX (Amerika)

Plot Phillip (Matthew Rhys) en Elizabeth Jennings (Keri Russell) doen zich voor als Amerikanen, maar zijn eigenlijk spionnen voor de Russische geheime dienst KGB. Ze ontvoeren een ex-KGB agent, maar het vasthouden van hem is nog knap lastig als hun nieuwe buurman een FBI-agent blijkt te zijn.

Opvallend De maker van de serie, Joe Weisberg, werkte vroeger voor de CIA. Tijdens de Koude Oorlog, de periode waarin The Americans zich afspeelt, deed de CIA meerdere pogingen om pro-Sovjet regeringen omver te werpen. We gaan er daarom voor het gemak maar vanuit dat Weisberg genoeg weet om een geloofwaardige serie over de Koude Oorlog te maken.

Waarom wel? Eindelijk is er weer een serie die meteen sterk begint. The Americans zorgt er vanaf de eerste minuten voor dat je alles om je heen even vergeet. Ze doen niet aan het beste voor het laatste bewaren. De pilot start meteen spannend en intrigerend. Gelukkig blijven er ook nog genoeg hoogtepunten over voor later in de aflevering. De vechtscènes van Matthew Rhys en Keri Russell horen daar zeker bij. Allebei spelen ze hun complexe personages zo geloofwaardig. Oh en de gekke pruiken die ze soms dragen zijn ook wel het kijken waard.

Waarom niet? Ongeloofwaardigheid is met een onderwerp als spionage haast onvermijdelijk. Deze nieuwe serie ontkomt er ook niet helemaal aan. Het is wel erg toevallig dat de nieuwe buurman van de Jennings een FBI-agent is, die daar niet met reden is geplaatst, maar wel heel snel iets doorheeft. Ook voelen bepaalde scènes een beetje aan als Mr. & Mrs. Smith, maar dan met een koppel dat samenwerkt.

Blijven kijken? Zeker! Het is nog vroeg om te zeggen, maar deze pilot lijkt één van de sterkste dit jaar. Het onderwerp is goed, het acteerwerk te gek en de serie is nu al spannend. Vooral liefhebbers van Homeland moeten echt aan The Americans beginnen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.