Credits: Craig Blankenhorn / ShowtimeCredits: Craig Blankenhorn / Showtime

The Affair: pilot

door • 30/10/2014 • RecensiesReacties (0)1275

Cast Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney, Joshua Jackson en Victor Williams
Genre Drama
Speelduur 57 minuten
Première 12 oktober 2014
Zender Showtime (Amerika)

Plot Docent Noah Solloway (Dominic West) is getrouwd, heeft vier kinderen en woont en werkt in New York City. Wanneer hij tijdens een gezinsvakantie bij zijn rijke schoonouders in The Hamptons de getrouwde serveerster Alison Bailey (Ruth Wilson) tegen het lijf loopt, worden beide levens totaal overhoop gehaald.

Opvallend Op 6 oktober 2014 werd er een TV-14 versie (Amerikaanse rating die aangeeft dat de serie niet geschikt is voor kinderen onder 14 jaar) van de pilot van The Affair uitgezonden op Youtube en een aantal andere on-demand sites. Deze aflevering werd ontvangen met lovende kritieken voor onder andere de echtheid van de emoties, het universele, herkenbare genre en het tonen van pure verlangens tussen Noah en Alison. Het is één van de weinige series die na enkel de eerste aflevering al negens en tienen krijgt van verschillende critici.

Waarom wel? The Affair is zo gemaakt dat er veel gebeurt, maar dat er tegelijkertijd heel veel onduidelijk blijft. In het begin denken we ‘Aha!’, maar ongeveer op de helft van de aflevering zit het toch weer heel anders. Noah en Alison zijn een beetje donker, afstandelijk en moeilijk te peilen, maar daarom wordt de nieuwsgierigheid naar hun verhaal extra groot. De gebeurtenissen tussen Noah en Alison worden op een slimme manier vanuit beide perspectieven verteld. We zien herinneringen en gedachten waardoor de serie persoonlijk, maar daarmee ook een beetje triest en meeslepend wordt. Het is geen leuke affaire (zo blijkt op het eerste gezicht), maar een moeilijk, diepgaand liefdesverhaal vol geheimen, lust en verlangen waaruit al snel blijkt dat ieders waarheid heel anders kan zijn.

Waarom niet? Juist omdat er zo weinig informatie bekend wordt over de affaire, denken we de hele tijd: nou, kom op met dat verhaal en de details! Vooral als er op de helft van de pilot ineens wordt overgegaan op het verhaal van Alison. Op dat punt begint de aflevering eigenlijk weer opnieuw, maar dan vanuit een ander perspectief. Dat is (naast slim en origineel) meteen al een beetje frustrerend, omdat beide personages een andere beleving van de affaire lijken te hebben en we dus nog niet dichterbij wat duidelijkheid komen. Daarnaast is de serie best wel plat. Het past erg goed in The Affair, en is voor Nederlanders eigenlijk heel gewoon, maar het mag soms misschien best even wat minder.

Blijven kijken? We moeten sowieso meer zien om te kunnen oordelen over The Affair. De minimale informatie triggert om verder te kijken. We willen weten wat er gebeurd is, waarom Noah en Alison andere verhalen vertellen, we willen ze leren kennen en begrijpen. Dus voor nu: absoluut!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.