Credits: The CWCredits: The CW

The 100: seizoen 2

door • 20/04/2015 • RecensiesReacties (0)651

Cast Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Devon Bostick, Ricky Whittle en Christopher Larkin
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 16
Zender The CW (Amerika)

Plot 97 jaar geleden vond er een nucleaire apocalyps plaats waardoor de aarde onbewoonbaar werd. Een groep overlevenden heeft tientallen jaren in de ruimte geleefd, maar zijn nu noodgedwongen terug naar de aarde gegaan. Daar blijken nog een aantal andere groepen te leven die de ramp hebben overleefd, groepen waar ze mee moeten samenwerken, of tegen moeten vechten.

Memorabele quote Het motto van de grounders: “Blood must have blood”

Opvallend The 100 is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie, die geschreven is door Kass Morgan. Het filmen van de serie begon echter al voor het eerste boek uitkwam. Het boek verscheen in september 2013 en de dramaserie begon kort daarna, in maart 2014.

Hoe zit het in elkaar? Waar we ons in seizoen één stoorde aan de donkere scènes, is seizoen twee gelukkig een stuk lichter. We zien meer scenes die zich overdag afspelen en er zijn ook nieuwe situaties gecreëerd waarin lampen worden gebruikt. Er zitten nog genoeg nacht- en bosscenes in om de spanning vast te houden, maar we hoeven niet meer de hele serie ons schermfelheid voluit te zetten. Ook opvallend in seizoen twee is dat er veel vrouwelijke leiders zijn in de serie, en dat deze ook strijden winnen. Er is dus geen standaard man/vrouw verhouding.

Waarom wel? Seizoen twee is superspannend! Wij worden er helemaal in meegezogen. De karakters worden verder uitgewerkt, waardoor we nog meer met ze mee zijn gaan leven. Er wordt een volledige nieuwe groep geïntroduceerd, wat het spannend en vernieuwend houdt, maar waardoor er ook vragen uit seizoen één beantwoord worden. Ook de romantiek speelt gelukkig nog een rol in het tweede seizoen, het zou toch raar zijn als er nergens een vonkje over zou springen in zo’n grote groep aantrekkelijke jongeren.

Waarom niet? De strijd tussen ‘de grounders’ en ‘de skypeople’ is af en toe een beetje frustrerend. Het is de bedoeling dat er een samenwerking tot stand komt, maar er komt steeds iets tussen. Toch blijven ze elkaar vertrouwen en wordt er geen actie ondernomen. Er wordt de hele tijd gedreigd met grote gevechten, maar ze vinden niet echt plaats. Dat is één keer leuk, maar daarna wordt het ongeloofwaardig.

Blijven kijken? Anders dan seizoen één eindigt het tweede seizoen veel meer met een gesloten einde. Toch zijn we zeer benieuwd naar het volgende seizoen, gewoonweg omdat het zo spannend is en we nog geen afscheid kunnen nemen van de personages.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.