Credits: Cate Cameron / The CWCredits: Cate Cameron / The CW

The 100: seizoen 1

door • 06/08/2014 • RecensiesReacties (0)874

Cast Eliza Taylor, Marie Avgeropoulos, Sachin Sahel, Jarod Joseph en Lindsey Morgan
Genre Drama
Speelduur 40 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender The CW (Amerika)
Awards Geen

Plot 
Na een nucleaire apocalypse is er geen leven meer op aarde. Gelukkig bevonden zich ten tijde van de ramp een aantal mensen in de ruimte. In het ruimteschip is 97 jaar lang een bevolking in leven gehouden. Als blijkt dat de voorraden op dreigen te raken, wordt een groep van 100 jonge gevangenen naar de aarde gestuurd om te kijken of het daar al leefbaar is. Bij aankomst blijken ze niet de enige op aarde.

Memorable quote Clarke: “I was born in space. I’ve never felt the sun on my face or breathed real air or floated in the water. None of us have.”

Opvallend The 100 werd op woensdagavond uitgezonden bij The CW en werd in dat tijdslot de best bekeken serie sinds 2010. Toen was het record nog voor de dramaserie Life Unexpected.

Hoe zit het in elkaar? De serie is een beetje donker, er wordt regelmatig in gevochten en er vallen veel doden. Dit is ook terug te zien in de manier van filmen, veel shots  zijn erg donker gefilmd. De meeste scenes spelen zich ook af op het ruimteschip of in het bos, dus er zijn weinig shots waar veel daglicht in te zien is.

Waarom wel? De serie is elke aflevering spannend, maar maakt ook ruimte voor wat liefde hier en daar, wat het ook een beetje luchtig houdt. De hoofdkarakters  worden goed uitgewerkt en we gaan gedurende het seizoen een beetje van ze houden. Het is dan ook heftig dat er zoveel doden vallen, ook onder de belangrijkere karakters. Maar dat maakt de serie wel weer realistisch.

Waarom niet? Vanaf de eerste aflevering weten we dat er anderen op de aarde zijn, maar hier hadden ze wel wat dieper op in mogen gaan. Zo weten we aan het einde van seizoen één nog steeds niet precies wie deze grounders zijn of waar ze vandaan komen . Het houdt de serie nog een beetje oppervlakkig, omdat er nu vooral veel gevochten wordt en weinig aandacht besteed wordt aan de verhalen van de groepen overlevenden.

Blijven kijken? Ja. Er is in dit seizoen pas zo’n klein gedeelte van de aarde ontdekt, dat het nog alle kanten op kan. Daarbij eindigt het eerste seizoen met een gigantische cliffhanger. Wij blijven met zoveel vraagtekens achter dat we wel verder moeten kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.