Credits: Cate Cameron / The CWCredits: Cate Cameron / The CW

The 100: pilot

door • 21/03/2014 • RecensiesReacties (0)307

Cast Eliza Taylor, Marie Avgeropoulos, Sachin Sahel, Jarod Joseph en Lindsey Morgan
Genre Drama
Speelduur 40 minuten
Première 19 maart 2014
Zender The CW (Amerika)

Plot Na een nucleaire apocalypse is er geen leven meer op aarde. Gelukkig bevonden zich ten tijde van de ramp een aantal mensen in de ruimte. In het ruimteschip is in 97 jaar een bevolking in leven gehouden. Als blijkt dat de voorraden op dreigen te raken, wordt een groep van 100 jonge gevangenen naar de aarde gestuurd om te kijken of het al leefbaar is. En ze blijken niet de enige op aarde.

Opvallend The CW spreekt al jaren over de zoektocht naar hun eigen The Hunger Games. Na een aantal mislukte pogingen is nu The 100 gelanceerd. De serie lijkt ook wel een beetje op de Hunger Games: gebaseerd op een boek, jonge personages die naar een gevaarlijke plek worden gestuurd, waarbij volwassenen de controle hebben.

Waarom wel? De 100 jongeren die naar de aarde worden gestuurd, zijn allemaal mooi om te zien, wat natuurlijk fijn kijken is. Er zijn geen volwassenen die toezicht houden op de groep en er zijn geen regels, dit zorgt al snel voor machtsspellen die gezonde spanning in de serie houden. Je weet van tevoren al dat het niet goed kan gaan met zo’n grote groep, de vraag is alleen op welk punt het precies fout gaat, en hoe.

Waarom niet? Van een afstandje gezien zijn het eigenlijk gewoon een paar opstandige pubers waar je naar kijkt. Daar moet je wel tegen kunnen. Al van begin af aan wordt er geruzied en dat zal waarschijnlijk wel zo door blijven gaan. Ook de karakters van de hoofdpersonen komen nog niet zo sterk naar voren in de pilot.

Blijven kijken? Ja! We weten na de pilot nog niet wie nog meer op aarde zijn. Hopelijk wordt het geen Lost gemixt met The Hunger Games, maar rolt hier een spannend, origineel eerste seizoen uit voort.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.