001

Televisietips: lachend de zomer door

door • 24/06/2013 • FeaturesReacties (0)380

De zomer komt er aan en dat betekent dat sommige mensen twee maanden lang non-stop series gaan kijken. Maar om nou voor de tiende keer een Friends of The Big Bang Theorymarathon te gaan houden.. Daarom heeft Marijn een aantal komedieseries op een rijtje gezet die wat  minder bekend zijn, maar daardoor zeker niet minder leuk.

Eastbound & Down
Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen op Comedy Central. Eastbound & Down is een keiharde en hilarische serie over een voormalig tophonkballer die zijn carrière om zeep hielp en vervolgens weer op nul kon beginnen in zijn oude woonplaats. Danny McBride schittert in de hoofdrol als de super arrogante Kenny Powers. Daarnaast komen er gedurende de drie seizoenen, en er schijnt een vierde te gaan komen, veel bekende acteurs langs waaronder Will Ferrell en Matthew McConaughey. En geloof het of niet, het is een serie van HBO.

The League
The League gaat over een groep vrienden die samen een fantasy football league hebben. Elke dag proberen ze het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken. In het geval Kenny en Jenny, de enige vrouw in het gezelschap, is het helemaal interessant omdat ze getrouwd zijn. Al mocht Jenny niet vanaf het begin meedoen in de league. The League heeft tot dusver vier seizoenen en er gaan er sowieso nog twee bijkomen. Grootste helden van deze serie zijn Taco en Rafi.

The IT Crowd
Geen hele onbekende serie, maar The IT Crowd is lang nog niet zo bekend als het zou moeten. Ondanks dat er maar 24 afleveringen zijn, is het wel één van de meest briljante series van de afgelopen tien jaar. Er komt nog een speciale afsluiter van veertig minuten, maar tot die tijd kun je goed vooruit met de belevenissen van Roy, Moss en Jen op de IT afdeling van Reyholm Industries. De grappen zijn erg sterk en de karakters zijn briljant. Met name de CEO in de eerste zeven afleveringen.

The Inbetweeners
Ook deze serie verdient meer aandacht. Ze hebben na vier seizoenen zelfs een film gemaakt over hun vakantie op Kreta. Deze film haalde het meeste geld ooit binnen voor een Britse komedie. Maar terug naar de serie, die gaat over vier suffe tieners die samen naar school gaan. De serie is erg gefocust op het seksleven van de jongens, eigenlijk meer over het gebrek aan een seksleven, en is vaak behoorlijk grof. Het is alleen al de moeite waard door de onzinverhalen van Jay.

The Police Squad
In Police Squad zien we Leslie Nielsen in de rol van niet zo snuggere detective Frank Drebin. De serie kent slechts zes afleveringen, maar werd vervolgd met drie films met de naam Naked Gun. Die films heb je ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen op tv, maar de serie is ook absoluut de moeite waard. Deze werd zelfs genomineerd voor twee Emmy’s. Elke aflevering behandelt een zaak en slaat vaak helemaal nergens op. Het ziet er misschien wat gedateerd uit, het is dan ook al meer dan dertig jaar oud, maar het is nog steeds hilarisch. Het is wat flauw, maar daardoor niet minder leuk en ook de vele woordgrappen zijn super.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.