Credits: NBCCredits: NBC

Taxi Brooklyn: pilot

door • 12/07/2014 • Recensies, UncategorizedReacties (0)424

Cast Chyler Leigh, Jacky Ido, James Colby, José Zúniga, Bill Heck en Ally Walker
Genre Actie/komedie
Speelduur 21 minuten
Première 25 juni 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot Detective Caitlyn Sullivan (Chyler Leigh) mag na een achtervolging op bankrovers niet meer rijden van haar baas. Noodgedwongen besluit ze daarom samen te werken met taxichauffeur Leo Romba (Jacky Ido), die ze notabene net heeft gearresteerd als medeplichtige aan de bankberoving.

Opvallend Taxi Brooklyn is gebaseerd op de Franse actiefilm Taxi (1998), en natuurlijk de drie daaropvolgende sequels. Toch heeft de serie meer weg van de Amerikaanse remake van Taxi uit 2004, misschien omdat die zich ook afspeelt in New York City.

Waarom wel? De openingsscène is lekker snel gemonteerd en door het hoge tempo zitten wij er dan ook vanaf het eerste moment in. Auto’s die in een achtervolging door de straten van Brooklyn racen, qua actie en vermaak zit het meteen goed. Verder is Jacky Ido eigenlijk de enige reden om te kijken. Hij speelt een uiterst charismatische taxichauffeur en doet dit moeiteloos. Die dialogen die hij krijgt zijn misschien wel slecht geschreven, hij komt er als enige mee weg, omdat alles wat hij doet zo charmant overkomt.

Waarom niet? Het verhaal is helaas wat clichématig en de personages grotendeels ook. Caitlyn is de lompe, stoere agente die zichzelf wil bewijzen, geen hulp wil en behoorlijk anti-sociaal is. Alles wat ze doet is eigenlijk om haar vaders moordenaars te pakken, en dus wordt ze nogal oppervlakkig, verder lijkt ze namelijk geen doelen te hebben. Haar privéleven bestaat alleen in de vorm van een vervelende ex-man, waarvan we nu al denken te weten dat ze halverwege het seizoen toch nog een keer met hem eindigt. Mocht je trouwens denken dat Chyler Leigh, die Caitlyn speelt, er bekend uit ziet, dat klopt. Ze is natuurlijk Lexie Grey uit Grey’s Anatomy en dat krijgen wij toch niet helemaal uit ons hoofd. Ook gaat de pilot iets te vlot, het tempo is in de opening lekker, maar mag daarna wat ons betreft wel iets minder. De constant bewegende camera’s bezorgen ons uiteindelijk toch echt hoofdpijn.

Blijven kijken? Wie in de pilot verliefd wordt op Jacky Ido heeft genoeg reden om te kijken, maar anders is Taxi Brooklyn toch echt de zoveelste matige politieserie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.