Credits: Ron Tom / ABC FamilyCredits: Ron Tom / ABC Family

Switched at Birth: seizoen 2

door • 20/08/2013 • RecensiesReacties (0)458

Cast Vanessa Marano, Katie Leclerc, Constance Marie, D.W. Moffett, Lea Thompson, Lucas Grabeel, Gilles Marini, Sean Berdy en Blair Redford
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 21
Zender ABC Family (Amerika)
Awards Geen

Plot Het leven van de Kennish-Vasquez familie staat weer op z’n kop als een onbekende vrouw claimt dat ze zwanger is van Angelo (Gilles Marini). Ondertussen begint Bay (Vanessa Marano) op Carlton, wat voor extra spanning tussen haar en Daphne (Katie Leclerc) zorgt, en valt Toby (Lucas Grabeel) voor bandlid Nikki (Cassi Thomson).

Memorabele quote Adriana: “You look so much like your mother.”
Bay: “Really? I’ve never looked like anyone in my family before.”

Opvallend Switched at Birth schrijft dit seizoen geschiedenis met Uprising. Voor het eerst is er een aflevering op nationale televisie te zien die bijna helemaal in gebarentaal is verteld. Dat het ook nog eens gaat over een protest op Carlton voegt meteen een extra lading toe. Schrik niet trouwens, er zijn gewoon ondertitels.

Hoe zit het in elkaar? Gebarentaal speelt dus een grote rol in de dramaserie. Het grote gebruik daarvan geeft Switched at Birth een eigen karakter. “Er is geen enkele serie die doet wat wij doen”, zegt maker Lizzy Weiss steeds, en we moeten haar gelijk geven. Dit seizoen zijn er weer meer personages die gebarentaal gebruiken, maar het gaat verder dan dat. De dovencultuur is echt een onmisbaar deel van de serie geworden door de scènes op Carlton, een dovendag georganiseerd door Bay en een belangrijke beslissing van Emmetts vader.

Waarom wel? Van te voren waren wij een beetje sceptisch. Is er nog wel iets over nu we eigenlijk alles over de switch weten en de gevolgen voor de families wel duidelijk zijn? Ja dus. Switched at Birth heeft zich makkelijk tot een fijn familiedrama ontwikkelt en weet nog steeds goed gebruik te maken van de unieke situatie van de familie Kennish-Vasquez. Zo krijgen we eindelijk meer te zien van Regina en Bay, en is er zelfs een ‘wat als’-aflevering die alle vragen die ooit bij ons zijn opgekomen beantwoord. Dat Blair Redford terugkeert als Ty vinden wij ook helemaal niet vervelend, maar verder verklappen we niks!

Waarom niet? Na tien afleveringen was er een stop van een paar maanden en toen Switched at Birth terugkeerde leek het wel alsof er een nieuw seizoen was begonnen. De tweede seizoenshelft is wel echt beter met serieuze problemen en betere verhaallijnen, want het is zomer en dus is er even een pauze van alle high school-drama. Het zorgt er echter wel voor dat wij niet meer echt begrijpen welke kant de schrijvers op willen. Er is nauwelijks samenhang tussen de twee delen en dat maakt dit seizoen toch wat vreemd.

Blijven kijken? Het is geen serie die je meteen à la minute moet zien, maar wij kunnen ons hier nog zeker even mee vermaken. Er komt een derde seizoen, dus daar wachten wij rustig op.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.