Credits: Warner BrosCredits: Warner Bros

Supernatural: seizoen 8

door • 16/05/2013 • RecensiesReacties (0)467

Cast Jared Padalecki, Jensen Ackles, Misha Collins, Mark Sheppard, Jim Beaver en Osric Chau
Genre Drama/fantasy/horror
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 23
Zender The CW (Amerika)
Net 5 (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Favoriete Sciencefiction Serie en Favoriete Televisieserie Fans

Plot Een jaar nadat de twee broers de strijd met de Leviathans hebben gewonnen, keert Dean (Jensen Ackles) terug uit het vagevuur om zich te herenigen met Sam (Jared Padalecki). Kevin (Osric Chau) is in de tussentijd ontsnapt aan Crowley (Mark Sheppard) en heeft hierbij nog een stuk van Het Woord van God weten te bemachtigen. Hierin wordt beschreven hoe voor altijd de deuren van de hel kunnen worden gesloten. Het is de ultieme kans voor de broers om eindelijk van alle demonen en ander gespuis af te komen en een normaal leven te kunnen leiden.

Memorable quote Dean: “I haven’t had my own room… ever. I’m making this awesome. I’ve got my kickass vinyl. I’ve got this killer mattress. Memory foam- it remembers me! And it’s clean, too. There’s no funky smell. There’s no creepy motel stains.”

Opvallend Hoewel de serie in principe als genre de stempel van drama en horror opgeplakt heeft gekregen, zit er ook ontzettend veel humor met een zeer sarcastische ondertoon in. Daarbij is er elk seizoen minstens één aflevering met een bizar thema. In seizoen acht was dit de aflevering Hunteri Heroici met als thema de Looney Tunes, inclusief aambeeld.

Hoe zit het in elkaar? Na acht seizoenen mag het wel bekend zijn dat het verhaal in Supernatural draait om de gebroeders Winchester die samen jagen op demonen, geesten, vampiers en alle andere monsters die zich verstoppen in het donker. Dit jagen loopt als een zijdelings thema door dit gehele seizoen heen wanneer Dean erachter komt dat Sam niet naar hem gezocht heeft terwijl hij een jaar lang tussen de aarde en de hel leefde in het vagevuur. Sam was een nieuw leven begonnen, inclusief een nieuwe liefde en een hond, maar zonder het jagen. Hoewel Sam dit leven meteen achter zich laat na de terugkomst van Dean, blijf je merken dat de kwestie niet snel vergeven en vergeten zal worden.

Waarom wel? Supernatural is een serie die op alle punten zeer sterk in elkaar zit: een geweldige cast, een goede verhaallijn en een zeer sterk script. De serie combineert drama, humor en alles wat daar tussen zit op geweldige wijze, waardoor ze ons zelfs na acht seizoenen nog weten te verrassen. Dit geldt ook voor de verhaallijn. Hierbij ligt na zo veel tijd altijd een zeker risico op de loer, maar de schrijvers blijven inventief en origineel, waardoor wij ons geen seconde vervelen.

Waarom niet? Wanneer je geen fan bent van fantasy en horror, dan is Supernatural ongetwijfeld niet je beste kijkoptie. Op alle andere punten blijft het echter toch wel gewoon echt een aanrader en is er eigenlijk geen reden om het niet te kijken.

Blijven kijken? Absoluut, vooral na het briljante einde van dit seizoen. Supernatural was als één van de eerste series van The CW verzekerd van nog een seizoen en daar is door de makers duidelijk gretig op ingespeeld met een geweldige cliffhanger. Niet kijken is eigenlijk geen optie, want het volgende seizoen biedt ontzettend veel perspectief.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.