Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Suits: seizoen 4

door • 16/07/2015 • RecensiesReacties (0)4091

Cast Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Meghan Markle, Gina Torres, Rick Hoffman en D.B. Woodside
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 16
Zender USA Network (Amerika)

Plot Nadat zijn geheim bijna is uitgekomen, besluit Mike (Patrick J. Adams) ontslag te nemen bij Pearson-Specter en gaat hij als investeringsbankier werken voor de Sidwell Investment Group. Daar komt hij in een ongelukkige positie terecht, want plotseling staat hij ineens tegenover Harvey (Gabriel Macht) in een zaak om de overname van Gillis Industries.

Memorable quote Harvey: “I am going to let Jessica take this conversation because right now I have to go kill myself.”

Opvallend Hoofdrolspelers Gabriel Macht en Patrick J. Adams kregen in seizoen vier van Suits beide de gelegenheid om voor het eerst plaats te nemen in de regiestoel. Macht regisseerde aflevering elf Enough is Enough en Adams verzorgde aflevering veertien Derailed.

Hoe zit het in elkaar? Dit seizoen draait helemaal om conflicten. Voor het eerst werken Harvey en Mike ineens niet meer samen, maar staan ze tegenover elkaar in de rechtszaal. Dat zorgt voor een andere dynamiek dan we gewend zijn van Suits en ook voor nieuwe locaties; zoals de investeringsbank waar Mike voor gaat werken. Ook op andere gebieden verandert en rommelt er genoeg, want tussen Mike en Rachel loopt het niet helemaal lekker en Louis doet iets doms dat Pearson-Specter flink in de problemen kan brengen.

Waarom wel? Het is verfrissend dat alles bij Pearson-Specter ineens helemaal anders is na het vertrek van Mike. Bovendien werd dat wel eens tijd, want hoe lang kan iemand de boel voor de gek houden? Het is wel zo realistisch dat Mike beseft dat hij maar eens wat anders moet gaan doen. Hierdoor krijgen we ook een andere kant van hem te zien en lopen de spanningen tussen Harvey en hem hoog op. De confrontaties tussen de oude leermeester en leerling zorgen voor geweldige scènes, want Harvey pakt Mike waar nodig gewoon hard aan en ook Mike deinst op zijn beurt niet terug. Daarbij blijven sommige dingen gelukkig wel hetzelfde, want Louis werkt Harvey nog altijd op de zenuwen en de scherpe en sassy opmerkingen van Donna doen het nog steeds goed. Ook zij heeft dit seizoen een interessante eigen verhaallijn die een onverwachte wending neemt. Dat werd wat ons betreft wel tijd, want Donna is veel meer dan zomaar een secretaresse en Sarah Rafferty is een prima actrice.

Waarom niet? Oké al die spanning tussen Harvey en Mike is natuurlijk super interessant, maar eerlijk gezegd missen we het dynamische duo toch wel een beetje. De film quotes die normaal gesproken tussen de twee heen en weer vliegen zorgden toch altijd wel voor behoorlijk wat vermaak. Met Mike’s nieuwe baas, Jonathan Sidwell, hebben we daarentegen niet zoveel. Zijn personage is behoorlijk saai en vooral een zeur. Daar komen er wel meer van voorbij dit seizoen, want ook Sean Cahill van de SEC vinden we nogal irritant. Zijn vendetta tegen Harvey en Mike gaat langer door dan leuk is.

Blijven kijken? Natuurlijk! Niet alleen is Suits altijd een fijne serie om weg te kijken, dit seizoen eindigt ook nog eens met een flinke cliffhanger. Wij zijn heel benieuwd naar wat Donna gaat doen en moeten dus wel verder kijken.

Het vierde seizoen van Suits is vanaf 10 juni 2015 beschikbaar op DVD en Blu-Ray en wordt uitgebracht door Universal Pictures.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.