Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Suits: seizoen 3

door • 18/03/2015 • RecensiesReacties (0)792

Cast Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres, Conleth Hill, Cameron Dennis, Adam Godley, Abigail Spencer, Amanda Schull, Max Beesley, Conleth Hill en Rachael Harris
Genre Drama/komedie
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 16
Zender USA Network (Amerika)

Plot De fusie tussen Darby International en Pearson is rond en daarmee krijgt de firma (weer) een andere naam. Harvey Specter (Gabriel Macht) is het zat dat zijn naam niet aan de muur hangt en begint een complot tegen zijn bazin Jessica. Ondertussen probeert nep-advocaat Mike Ross (Patrick J. Adams) de gevolgen van zijn daden onder ogen te komen: hij werkt aan zijn relatie met Rachel (Meghan Markle) en is vastbesloten Harvey te overtuigen van de kracht van hun samenwerking.

Memorabele quote Mike: “I’m happy that is working for you but it doesn’t seem to be working for me.” Harvey: “I wasn’t giving you advice. I was answering your question. If you want advice call Dr. Phil.”

Opvallend In dit seizoen zien we Stephen Macht, de vader van acteur Gabriel Macht (Harvey Specter). In aflevering twaalf speelt hij Henry Gerard, één van Harveys oude professoren van Harvard University. Harvey vraagt hem om een gunst, maar Gerard maakt het hem erg lastig.

Hoe zit het in elkaar? Na een spannend tweede seizoen waarin korte metten werd gemaakt met oude vijanden, staan er nu meerdere dingen op het spel. Harvey hij krijgt een aantal dilemma’s voorgeschoteld die hem treffen op zakelijk gebied, maar ook in zijn privéleven en Mike deelt zijn geheim niet meer met twee, maar met vier mensen. Ondertussen is er nog steeds een strijd gaande om de naam van het advocatenkantoor. Hierdoor komt de rode draad van seizoen drie overeen met die van de voorgaande seizoenen.

Waarom wel? Suits beschikt nog steeds over twee belangrijke ingrediënten: een sterk verhaal en heel wat hilarische momenten. Harvey Specter is nog even geestig als in de eerste twee seizoenen. Zijn scherpe opmerkingen rollen precies op het juiste moment over zijn tong en hoewel hij er vaak serieus bij kijkt, is het voor ons meestal moeilijk om niet te grinniken. Daarnaast quote het magische duo van leermeester en leerling weer heel wat films bij elkaar. Met als gevolg dat we getuigen mogen zijn van de wanhopige acties van Louis Litt om ook maar een beetje te lijken op zijn onbereikbare collega Harvey Specter. Niet onverwacht is ook Harvey’s assistente Donna nog altijd on point. En in dit seizoen komen we te weten wat er in het verleden tussen baas en assistent speelde, en waar haar bijna helderziendheid betreft mensenkennis vandaan komt.

Waarom niet? De manier waarop het advocatenkantoor succes boekt en zaken wint is niet altijd realistisch. Als Harvey een nieuwe zaak toegewezen krijgt, dan is de uitslag in zijn voordeel; hier kun je de klok op gelijk zetten. De serie schiet misschien tekort in het vertellen van een serieus verhaal dat echt gebeurd zou kunnen zijn. Het draait namelijk niet echt om de inhoud van de problemen die het kantoor moet oplossen, maar om de drama die daarbij gepaard gaat.

Blijven kijken? Suits is een luchtige serie met een verhaallijn die voor iedereen te volgen is. De personages zijn ons inmiddels bekend maar de dosis humor, de rake opmerkingen en de overwinningen die het advocatenkantoor boekt, gaan niet vervelen. Doorkijken dus!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.