Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Suits: seizoen 2

door • 22/02/2013 • RecensiesReacties (0)493

Cast Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Gina Torres en David Costabile
Genre Drama
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 16
Zender USA Network (Amerika)

Plot De super intelligente nep-advocaat Mike Ross (Patrick J. Adams) en zijn leermeester Harvey Specter (Gabriel Macht) zijn het ondertussen wel gewend om voor zware uitdagingen te staan. Maar dit seizoen word hun top advocatenfirma Pearson Hardman wel erg zwaar onder vuur genomen en is het maar de vraag of ze er wederom bovenop zullen komen.

Memorabele quote Mike: “We have a problem.”
Harvey: “Don’t worry, Mike, I’m sure N*Sync will tour again someday.”

Opvallend Voor een juridische dramaserie is Suits buitengewoon geestig, waardoor je soms twijfelt of je niet naar een komedieserie zit te kijken. Een unieke eigenschap waarmee de serie zich onderscheidt van alle andere langdradige en suffe juridische programma’s.

Hoe zit het in elkaar? Na een prima eerste seizoen waarin je vlot werd meegesleurd in de hippe wereld van Pearson Hardman, merk je dat er in het tweede seizoen voor meer diepgang is gekozen. Vanaf de allereerste aflevering wordt duidelijk dat een oude vijand genaamd Daniel Hardman (David Costabile) van plan is terug te keren binnen de firma en dat zorgt direct voor de nodige kopzorgen. Het is een rol die werkelijk op het lijf geschreven is van Costabile, die keer op keer een enorme doorn in het oog is voor iedereen die hem probeert te dwarsbomen. De makers van Suits vonden deze formidabele tegenstander alleen niet genoeg en brachten in dit tweede sterkere seizoen van de serie een batterij aan uitdagingen voor Harvey Specter en consorten, waardoor de spanning hoger oploopt dan ooit tevoren.

Waarom wel? Houd je van juridische series, maar heb je geen zin in een ellenlange slaapverwekkende opsomming van feiten, dan zit je geramd met Suits. Dit tweede seizoen brengt niet alleen de spanning omhoog, maar de bliksemsnelle humor zorgt per aflevering regelmatig voor een keiharde lachbui. Los van de juridische rode draad zijn de hilarische personages in deze serie zo sterk neergezet, dat het verhaal soms bijna een bijzaak lijkt te worden. Wanneer je dat begint de denken neemt de serieuze kant van de serie direct weer de overhand. Dat is wat deze serie goed maakt, een dodelijke mix van humor en drama.

Waarom niet? De echte puristen onder de juridische seriekijkers zullen deze serie waarschijnlijk minder kunnen waarderen dan bijvoorbeeld een Law and Order. Daar gaat het er allemaal een stuk realistischer aan toe wat betreft de rechtszaken, die in Suits toch eigenlijk weinig plaatsvinden.

Blijven kijken? Heb je geen humor, dan is deze serie niets voor jou. Voor iedereen die zin heeft in een nieuwe en verfrissende kijk op de wereld van de advocatuur is Suits moeilijk te negeren. Zelfs als juridische leek kom je er makkelijk doorheen dankzij de flinke scheut aan komedie die deze serie bevat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.