Credits: ABC / Richard CartwrightCredits: ABC / Richard Cartwright

Suburgatory: seizoen 2

door • 19/04/2013 • RecensiesReacties (0)433

Cast Jane Levy, Jeremy Sisto, Cheryl Hines, Carly Chaikin, Rex Lee, Allie Grant, Alan Tudyk, Ana Gasteyer, Chris Parnell en Parker Young
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender ABC (Amerika)
Awards Geen

Plot 
Alleenstaande vader George Altman (Jeremy Sisto) en zijn dochter Tessa (Jane Levy), rasechte New Yorkers, beginnen na twee jaar steeds meer in te burgeren in de fictieve buitenwijk Chatswin. George wordt steeds closer met Dallas, terwijl de relatie tussen Tessa en Dallas’ dochter Dalia de nodige ups en downs kent. Tessa is meer op zoek naar haar moeder en heeft in Ryan ‘The Body’ Shay een wat merkwaardige bewonderaar.

Memorable quote Ryan Shay: “When I want to get hydrated, I drink stuff through my mouth.”

Opvallend Malin Akerman heeft een gastrol als de moeder van Tessa. Terwijl Akerman en Levy in het echt maar elf jaar van elkaar schelen.

Hoe zit het in elkaar? Suburgatory is een overdreven en vaak absurde sitcom die je niet echt serieus moet nemen. De gebeurtenissen en vooral de inwoners van Chatswin lijken allemaal wel van een andere planeet te komen. Met name de familie Shay kampt met bizarre situaties, zoals wanneer Ryan erachter komt dat hij geadopteerd is.

Waarom wel? Suburgatory is misschien niet echt serieus te nemen, maar het is vaak wel ontzettend grappig. Vooral Noah en zijn liefde voor Carmen zijn dit seizoen hilarisch en natuurlijk staan Ryan en Fred Shay garant voor leuke situaties. Om de monotone en nogal achterbakse Dalia maar niet te vergeten.

Waarom niet? Wie van een goed verhaal houdt, moet niet bij Suburgatory zijn. Slechts een paar afleveringen zijn qua plot echt goed, vooral de laatste aflevering. Je moet het meestal niet met een korrel, maar met een vat zout nemen. Als je niet van overdreven karakters houdt, moet je helemaal niet naar deze komedie kijken.

Blijven kijken? Ja. Tenminste, als je dit en het vorige seizoen ook leuk vond. Net als in seizoen één heeft de finale een wat serieuzere toon. De maker heeft ook in een interview aangegeven dat seizoen drie iets serieuzer zal worden. Het heeft er alle schijn naar dat Malin Akerman een grotere rol gaat spelen in de serie, maar helaas zal Parker Young, die Ryan Shay speelt, minder aanwezig zijn.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.