Credits: Peter Stone/ABCCredits: Peter Stone/ABC

Suburgatory: seizoen 1

door • 19/12/2012 • RecensiesReacties (0)322

Cast Jane Levy, Jeremy Sisto, Cheryl Hines, Carly Chaikin, Rex Lee, Allie Grant, Alan Tudyk, Ana Gasteyer, Chris Parnell en Parker Young
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender ABC (Amerika)
Awards Nominatie People’s Choice Award 2012 voor Favoriete Nieuwe Komedie

Plot Nadat alleenstaande vader George Altman (Jeremy Sisto) condooms vindt op de kamer van zijn dochter Tessa (Jane Levy), verhuist hij met haar van New York naar de fictieve buitenwijk Chatswin. Tienermeisje Tessa vindt dit vreselijk, maar haar vader denkt dat het beter voor haar is om in een rustige stad op te groeien.

Memorabele quote Tessa: “Don’t you think it’s time you hung up those mom jeans and went back to being a dad?”

Opvallend Emily Kapnek bedacht Suburgatory en maakte ook de openingstune, die slechts uit één zin bestaat. Speciaal voor het tweede seizoen maakte ze er een heel liedje van.

Hoe zit het in elkaar? Het is dan wel duidelijk waarom George zijn dochter naar Chatswin verhuist, maar dat maakt het niet minder vreemd. De hele serie begint met de vreemde beslissing. Wie verlaat er in godsnaam New York vanwege het vermoeden dat zijn dochter seks heeft? Alsof Tessa in suburbia geen jongens tegen zal komen.

Waarom wel? De schrijvers trekken een heel repertoire aan woordgrappen open. Wie de titel van serie niet begrijpt of leuk vindt, kan beter ook maar niet beginnen met kijken. Naast de eindeloze woordspelingen hebben de mensen in Chatswin ook hun eigen gekke manier van praten. Ook is Tessa’s sarcasme vermakelijk. Grote kans dat zij steeds zegt wat jij tijdens het kijken denkt.

Waarom niet? Alles in Suburgatory is uitvergroot. Op zich is dat nodig in een serie als deze, maar het ligt er te dik bovenop. Vooral de personages zijn haast karikaturen. Eigenlijk zijn Tessa en haar vader de enige personages die niet irritant worden. De rest van de bewoners zijn te oppervlakkig en nep. Net als Tessa vinden ook wij het lastig vol te houden in Chatswin.

Blijven kijken? Wij neigen naar nee, maar wie het eerste seizoen leuk vond, zal tijdens het tweede seizoen niet teleurgesteld raken. Er wordt dan ook een nieuwe verhaallijn geïntroduceerd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.