Credits: Michael Gibson / FXCredits: Michael Gibson / FX

The Strain: pilot

door • 07/08/2014 • RecensiesReacties (0)396

Cast Corey Stoll, Mía Maestro, Richard Sammel en David Bradley
Genre Sci-fi/horror
Speelduur 60 minuten
Première 13 juli 2014
Zender FX (Amerika)

Plot 
Op JFK Airport landt een vliegtuig onder verdachte omstandigheden: de lichten zijn uit en de deuren zitten dicht. Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) is epidemioloog en wordt met zijn team naar binnen gestuurd om het vliegtuig te onderzoeken. Binnen vinden ze 206 doden en maar vier overlevenden. De situatie verandert wanneer de 206 lijken beginnen te verdwijnen.

Opvallend In 2006 pitchten de makers de serie, maar de onderhandelingen liepen stuk toen ze werd gevraagd of ze er een komedie van konden maken. The Strain is toen eerst uitgegeven als boekentrilogie. Na het eerste boek wilden al veel studio’s en zenders de film- of televisierechten kopen.

Waarom wel? Allereerst moet je wel een sterke maag hebben en weinig last hebben van slapeloze nachten. De serie valt in het genre science fiction/horror en hoewel de pilot vooral sci-fi is, met toch wel een aantal freaky beelden, verwachten we nog wel wat horrormomenten. De spanning wordt goed opgebouwd, sommige scènes gaan lang door, maar niet op een storende manier. Ook spelen de acteurs goed, vooral dr. Ephraim weet in de eerste aflevering al empathie op te wekken. Daarnaast is er gelukkig ook af en toe nog plek voor een klein beetje humor.

Waarom niet? De vraag is of de serie echt origineel gaat worden, want originaliteit straalt de pilot nog niet erg uit. De schepsels die te zien zijn in de aflevering lijken erg op de engerds die we in veel horrorfilms ook tegenkomen. En wie een echte horror verwacht, kan beter ook niet kijken, want écht heel eng wordt het in de pilot niet.

Blijven kijken? Voorlopig nog wel. De pilot is vermakelijk om naar te kijken, al weten we niet of de serie aan het eind van het seizoen nog zo leuk is: saaiheid en onoriginaliteit liggen op de loer.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.