Credits: Michael Parmelee / NBCCredits: Michael Parmelee / NBC

State of Affairs: pilot

door • 03/02/2015 • RecensiesReacties (0)668

Cast Katherine Heigl, Alfre Woodard, Adam Kaufman, Shela Vand, Cliff Chamberlain, Tommy Saves en David Harbour
Genre Drama/thriller
Speelduur 45 minuten
Première 17 november 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot Een jaar geleden is de zoon van president Payton (Alfre Woodard), die tevens de verloofde van Charlie (Katherine Heigl) was, om het leven gekomen. Er lijken steeds meer aanwijzingen te zijn dat er terroristen bij zijn dood betrokken waren. Er wordt besloten om een plan te bedenken om erachter te komen wie hem voormoord heeft en zo eventueel wraak te kunnen nemen.

Opvallend Veel kijkers zullen Katherine Heigl kennen als Izzie Stevens uit Grey’s Anatomy. Katherine heeft deze serie op eigen voet verlaten, om zich te gaan richten op de filmwereld. Inmiddels lijkt Katherine toch weer bezweken te zijn voor de televisiewereld en zien we haar in een totaal andere rol! Grappig weetje: Alfre Woodard had ook eens een gastrol in Grey’s Anatomy. Klein wereldje dus.

Waarom wel? Ten eerste: badass vrouwelijke hoofdpersonages! Verder lijkt het drama- en actiegehalte van State of Affairs behoorlijk goed te zijn. Ook worden er onderwerpen behandeld die echt van deze tijd zijn. In de pilot staat terrorisme centraal en deze verhaallijn wordt gekoppeld aan de hoofdpersonages. Het lijkt erop dat deze verhaallijn een rode draad in de serie zal worden, waardoor je na het kijken van de pilot heel graag verder wil kijken.

Waarom niet? Wat een van de sterkste kanten van de serie lijkt te zijn, zou voor sommige kijkers een reden kunnen zijn om niet te gaan kijken. Het lijkt bijna alsof we echt een kijkje krijgen in de wereld van de CIA en de dingen waar zij mee om moeten gaan. Er is momenteel veel terrorisme in de samenleving, waardoor deze serie voor sommige misschien wel erg dichtbij komt of als niet fijn zal worden ervaren.

Blijven kijken? Jazeker. De spanning is zo goed opgebouwd dat we eigenlijk wel verder moeten kijken. Ondanks dat er zware onderwerpen centraal staan, lijkt ook de dramakant belangrijk te zijn. Vriendschappen en relaties zullen ook aan bod komen, wat voor een fijne afwisseling kan zorgen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.