Credits: Skip Bolen / The CWCredits: Skip Bolen / The CW

Star-Crossed: pilot

door • 18/02/2014 • RecensiesReacties (0)516

Cast Aimee Teegarden, Matt Lanter, Malese Jow, Titus Makin Jr., Grey Damon en Natalie Hall
Genre Drama/sci-fi
Speelduur 42 minuten
Première 17 februari 2014
Zender The CW (Amerika)

Plot Wanneer er op 17 september 2014 een ruimteschip neerstort op de aarde, ziet het menselijk ras dat als een invasie. Er ontstaat een strijd tussen de mensen en het buitenaardse ras, de Atrians. Zesjarige Atrian Roman verstopt zich in de schuur van leeftijdsgenootje Emery, maar hij wordt helaas ontdekt en meegenomen. Tien jaar later leven de Atrians nog steeds op aarde en gaat de eerste groep Atriaanse tieners naar de middelbare school. Daar komen Roman (Matt Lanter) en Emery (Aimee Teegarden) elkaar weer tegen en bloeit hun liefde op.

Opvallend Hoewel het niet overdreven wordt aangedikt in de serie, is één van de achterliggende thema’s racisme. De makers van Star-Crossed vonden dat het anno 2014 nog steeds zo’n groot maatschappelijk probleem is, dat het meer behandeld moet worden in tienerseries. De makers willen niet dat de kijker er mee doodgegooid wordt, maar integratie en acceptatie zijn wel twee belangrijke speerpunten van de serie.

Waarom wel? Star-Crossed heeft zo’n beetje alles wat een goede serie nodig heeft. Liefde, vriendschap en spanning. Daarnaast heeft de serie ook nog eens flink wat sciencefiction, iets dat verbazingwekkend goed werkt met dit tienerdrama. We zijn de bovennatuurlijke wezens in series nu wel gewend, maar buitenaardse wezens hebben we nog niet zo vaak gezien. Dat zorgt voor wat vernieuwing in serieland.

Waarom niet? Wat is de pilot chaotisch. Niet alleen zijn de personages heel erg aanwezig, maar ook de achtergrondmuziek is af en toe storend. De aflevering is heel erg vol. Alles wat er in het hele seizoen had kunnen gebeuren is al in de eerste aflevering voorbij gekomen en daardoor is het een beetje voorspelbaar geworden. We kunnen de grote verhaallijnen bij wijze van spreken zelf al bedenken en uitschrijven.

Blijven kijken? De aflevering was niet heel slecht en laat je toch nieuwsgierig achter. Het kan dus geen kwaad om nog een paar afleveringen te volgen en te kijken of het iets minder voorspelbaar wordt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.