Credits: SpotifyCredits: Spotify

Spotify gaat concurrentie aan met Netflix

door • 25/03/2013 • NieuwsReactie (1)386

Anonieme bronnen meldden aan Business Insider dat Spotify, de muziek-streamingdienst, van plan zou zijn om naast muziek ook video’s aan te gaan bieden. Als die  geruchten waar zijn zou Netflix, die onder andere tv-series streamt, concurrentie krijgen van een grote speler.  

Op dit moment zou Spotify partners zoeken waar ze originele content van kunnen afnemen om deze vervolgens aan te bieden aan de consument. Op die manier is niet alleen Netflix een concurrent rijker, maar moet ook HBO gaan rekenen op weerstand. Hulp met het opzetten van de video-streamingdienst en investeerders om alles te bekostigen zouden ook welkom zijn.

Spotify had in het begin de strategie om dusdanig groot te worden dat muzieklabels afhankelijk werden van hen, zo zouden ze ondanks de concurrentie gemakkelijk aan de rechten van de muziek kunnen komen. Echter is Spotify vandaag de dag nog altijd meer afhankelijk van de labels dan andersom het geval is. Vandaar dat de strategie nu uitgebreid wordt met beeld.

Netflix had eerder exact hetzelfde strategieprobleem, zij moesten het enkel hebben van content waarvan zij niet de eigendomspapieren in handen hadden. Totdat ze in februari jongstleden kwamen met House of Cards, een serie die ze niet elders hadden afgenomen. Netflix moest daarvoor wel aardig in de buidel tasten, House of Cards kostte een slordige vijf miljoen dollar per aflevering.

Wanneer we kunnen genieten van dit alles en hoe ver de ontwikkelingen nu al zijn is ons nog niet ter oren gekomen, we wachten het rustig af. Als de plannen doorgaan zijn wij in ieder geval enthousiast, meer concurrentie komt de kwaliteit vaak ten goede.

Gerelateerde berichten

One Response to Spotify gaat concurrentie aan met Netflix

  1. Marloes van Bedaf zegt:

    Als dat betekent dat we er ook in Nederland gebruik van kunnen maken ben ik voor. Ik heb Netflix een tijdje uitgeprobeerd via een Amerikaans vriendinnetje en ben groot fan van het concept. Of dat dan via Netflix of Spotify is maakt me weinig uit. Ik ben voor datgene wat als eerste hier beschikbaar is. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.