Credits: SBSCredits: SBS

Sophie’s Web: seizoen 1

door • 07/02/2014 • RecensiesReacties (0)342

Cast Jennifer Hoffman, Daniël Boissevain, Dennis Overeem, Pim Veth en Katrien van Beurden
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 11
Zender Net 5 (Nederland)
Awards Geen

Plot Als Sophie (Jennifer Hoffman) verlaten wordt door haar vriend Peter (Pim Veth) besluit ze online te gaan daten om haar nieuwe liefde te vinden. Het is online liefde op het eerste gezicht als ze Teun (Daniël Boissevain) ziet, maar het wereldwijde web maakt het de twee niet gemakkelijk. Sophie heeft genoeg vrienden die haar online bijstaan, al hebben ze zelf ook allemaal hun eigen problemen.

Memorabele quote Sophie: “Nu zit ik lekker op Funda te kijken naar een nieuw huisje voor mezelf zodat jij kan gaan samenwonen met je modervette stomme vriendin. Ik hoop dat jullie heel gelukkig worden. Zo, nog vragen?”

Opvallend Het komt steeds vaker voor dat de makers ook in hun eigen televisieseries spelen en Sophie’s Web is daar een typisch voorbeeld van. Multitalent Dennis Overeem schijft, regisseert en speelt in de komedieserie. Hij heeft zichzelf wel een bijzondere rol gegeven, die van de over de top homo Christo.

Hoe zit het in elkaar? Een televisieserie over online daten die zich ook echt op internet afspeelt. Het was slim en vernieuwend van de maker. Kijken naar Sophie’s Web is daardoor kijken naar beeldschermen. Alle personages praten met elkaar via de Dating Caroussel of programma’s als Facetime. En we zien dus alleen alles wat in het zicht van de webcam gebeurt, en dat is toch nog meer dan je zou denken.

Waarom wel? Met de humor zit het wel goed. Het is vaak allemaal wat overdreven, maar wij kunnen wel lachen om de sarcastische Bea, hysterische Christo en hopeloze Sophie. Jennifer Hoffman is dan ook leuk als het titelpersonage, met wie wij moeiteloos meeleven. En hoewel het plot doet vermoeden dat het een modern liefdessprookje is, gaat Sophie’s Web eigenlijk vooral over relaties die niet romantisch zijn. Daniël Boissevain als Teun is een fijne verschijning, maar van de onderlinge vriendschappen genieten wij het meest. Maker Dennis Overeem verdient wel een complimentje voor hoe hij alle personages met elkaar verbindt.

[Waarom niet? Na een half seizoen wordt het allemaal toch een beetje eentonig. Als we Loek Peters voor de zoveelste keer aanstalten zien maken om zijn kleren uit te trekken voor de webcam, hebben we het wel gehad. Net zoals Sophie’s eindeloze zeurbuien over haar ellendige leven, al zetten haar sarcastische en scherpe vrienden haar gelukkig wel meteen op haar plek. Oh en dat geschreeuw van Peter kunnen we ook best missen.

Blijven kijken? Er komt geen tweede seizoen, dus doorkijken kan niet. Misschien ook maar goed, het was een leuk concept, maar wel één met een houdbaarheidsdatum.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.