Credits: SBSCredits: SBS

Sophie’s Web: pilot

door • 18/11/2013 • RecensiesReactie (1)705

Cast Jennifer Hoffman, Daniël Boissevain, Dennis Overeem, Pim Veth en Katrien van Beurden
Genre Komedie/drama
Speelduur 30 minuten
Premiere 18 november 2013
Zender Net5 (Nederland)

Plot De in de liefde wat ongelukkige Sophie (Jennifer Hoffman) besluit na het stuk gaan van een relatie haar nieuwe hartstocht online te gaan zoeken, via het Chat Roulette-achtige Dating Carrousel. Tegelijkertijd deelt Sophie alle dating-ontwikkelingen met haar vrienden. Hoe? Ja, eh duh, via Skype.

Opvallend Het hele verhaal van Sophie’s Web speelt zich af op de desktops van Sophie en haar vrienden en dat is écht origineel en verrassend. Het duurt misschien even voordat je eraan went dat Sophie een half uur lang je huiskamer in kijkt en dat knalruzies worden beslecht met een MacBook, maar échte kinderen van de 21e eeuw zullen de vaart snel genoeg te pakken krijgen.

Waarom wel? Als je warmloopt voor een originele serie met een glansrol voor het world wide web, dan is Sophie’s Web leuk. Jennifer Hofman is aardig als Sophie en Daniël Boissevain is leuk als de Dating Carrousel-liefde van Sophie. Dat het verhaal en de karakters in deze eerste aflevering nog weinig om het lijf hebben, kan nog ruimschoots goedgemaakt worden in de rest van het seizoen.

Waarom niet? Met een origineel format heb je nog geen goede serie. Het is door de snelle shots en het gebrek aan interactie lastig om voeling te krijgen met de personages en het verhaal (vrouw zoekt man online en praat ondertussen met vrienden) is te oppervlakkig om dit goed te maken. Sophie’s Web heeft één van deze twee nodig: spannendere personages óf een ingewikkelder verhaal. Onze hoop ligt bij Katrien van Beurden, die geweldig is als de sarcastische vriendin van Sophie.

Blijven kijken? Geen must see, maar als de moderne vorm je aanspreekt gewoon  kijken. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering.

Gerelateerde berichten

One Response to Sophie’s Web: pilot

  1. SERIEVISIE zegt:

    Een recensie is bedoeld om een oordeel te geven. Dit zegt echter niet dat jij het hier mee eens hoeft te zijn of dat wij iets voor de rest van de wereld willen bepalen. Alleen onze professionele mening is dat het geen must see is. Jij kunt vervolgens met dat advies doen wat je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.