Credits: FXCredits: FX

Sons of Anarchy: seizoen 6

door • 21/12/2013 • RecensiesReactie (1)1142

Cast Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Tommy Flanagan, Kim Coates, Maggie Siff, Theo Rossi, Ron Perlman, Dayton Callie en David Labrava
Genre Drama
Speelduur 52 minuten
Aantal afleveringen 13 afleveringen
Zender FX (Amerika) RTL 7 (Nederland)
Awards Geen

Plot Wanneer zowel zijn gezin als zijn grip op de club hem langzaam uit handen glipt, besluit Jax (Charlie Hunnam) om Samcro volledig uit de illegale handel in wapens te halen en voortaan alleen legitieme ondernemingen te steunen. Verschillende partijen waarmee Samcro onderhandeld zijn het hier echter niet mee eens en proberen de club keer op keer terug te trekken in de illegaliteit. Wanneer met één van de door Samcro verhandelde wapens een jongen meerdere kinderen op zijn school neerschiet, krijgt de motorclub ook justitie op hun dak.

Memorable quote Jax: “I need that rush of terror to get me out of bed in the morning. It’s in my DNA.”

Opvallend Ieder seizoen is er gedurende minstens één aflevering wel een nummer van Katey Sagal te horen, die in de serie Gemma speelt. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat zij getrouwd is met de maker van de serie, Kurt Sutter, maar doet zeker niet af aan het geheel. De nummers van Katey passen perfect binnen de soundtrack en zijn al geregeld een rijke toevoeging gebleken.

Hoe zit het in elkaar? Sons of Anarchy volgt het wel en wee van de motorclub Samcro in het Zuid-Californische dorpje Charming. De club, onder leiding van Jax Teller, baant zich gestaag een weg naar de top van de onderwereld met als belangrijkste inkomstenbron de handel in wapens van de IRA. Het deel uitmaken van een motorclub brengt de mannen echter ook veel problemen, wat vooral op hun persoonlijke levens veel weerslag heeft.

Waarom wel? Iedere aflevering is een enerverende ervaring van het begin tot het eind. De vele karakters binnen de serie zorgen voor veel diversiteit en geven de zekerheid dat een verhaallijn nooit te langdradig wordt. De verschillende aspecten die komen kijken bij het deel uitmaken van een motorbende worden ieder goed belicht en laten daarbij zowel de harde als de menselijke kant van de betrokkenen zien. Daarbij is de soundtrack van Sons of Anarchy ook altijd een grote aanrader. Ieder seizoen weer weten de makers de afleveringen van prachtige muziek te voorzien waardoor je als kijker nog meer in het verhaal wordt meegetrokken.

Waarom niet? De mate van dood, verderf en gewelddadigheid ligt binnen de serie ontzettend hoog en is daardoor absoluut niet geschikt voor mensen met een wat zwakkere maag. Veel beelden zijn zeer expliciet en zelfs als vaste kijker wend je soms nog wel eens je hoofd af door de gruwelijkheden die voorbij komen. Dit zal absoluut niet aan iedereen besteed zijn en voor sommigen een reden kunnen vormen de serie niet te volgen.

Blijven kijken? Absoluut! Het einde van dit seizoen biedt een rijke voedingsbodem voor de voortzetting van het verhaal en wij kunnen niet wachten om te zien hoe Jax gaat reageren wanneer hij precies te weten komt wat er is gebeurd. Op naar het volgende seizoen dus!

Gerelateerde berichten

One Response to Sons of Anarchy: seizoen 6

  1. Vond het nooit meer het niveau halen van seizoen 1 t/m 4, maar de laatste paar afleveringen waren prima, met erg goed acteerwerk van Maggie Siff en Charlie Hunnam in de finale.

    Volgend seizoen is als het goed is het laatste seizoen, dan minstens twee jaar pauze en dan een first nine prequel. Hopelijk met Ryan Hurst als Piney :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.