Credits: NBCCredits: NBC

Smash: seizoen 2

door • 29/05/2013 • RecensiesReacties (0)265

Cast Katharine McPhee, Debra Messing, Megan Hilty, Jack Davenport, Christian Borle, Anjelica Huston, Andy Mientus en Jeremy Jordan
Genre Drama/musical
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 17
Zender NBC (Amerika)
Awards Geen

Plot De première van Bombshell op Broadway komt steeds dichterbij, maar de show heeft nog altijd te maken met creatieve en wettelijke problemen. Ondertussen ontmoet Karen (Katharine McPhee) beginnend schrijver Kyle (Andy Mientus) en componist Jimmy (Jeremy Jordan). De twee werken aan een musical waar Karen wel wat in ziet en dus probeert ze Derek (Jack Davenport) bij het project te betrekken.

Memorabele quote Julia: “Was there anything that you liked?”
Peter: “I think Marilyn Monroe is an interesting subject for a musical.”

Opvallend Het tweede seizoen van Smash viel maar bij weinig mensen in de smaak. Waar het eerste seizoen gemiddeld zes miljoen kijkers per aflevering haalde, zakte de kijkcijfers dit seizoen al snel terug tot tussen de twee en drie miljoen. NBC wist niet wat het met de musicalserie aan moest en veranderde het tijdslot meerdere malen. De seriesfinale werd zelfs op het laatste moment van de zaterdag naar de zondag verplaatst.

Hoe zit het in elkaar? Er wordt dit seizoen misschien nog wel meer gezongen, want er is een musical bijgekomen. We volgen niet alleen de productie van Bombshell, maar ook die van nieuwkomer Hit List. Hierdoor krijgt de dramaserie parallele verhaallijnen en wisselen we af tussen Broadway en de Manhattan Theatre Workshop, die zich downtown bevindt.

Waarom wel? De toevoeging van Hit List was een goede zet van de makers, want stiekem vinden wij die musical soms wel leuker. We betrappen onszelf er soms op dat we het echt jammer vinden dat het geen echte musical is, dan waren we namelijk zeker gaan kijken. Met de komst van Hit List zien we ook de andere kant van de musicalwereld en is Karen niet meer de new girl. Ivy krijgt het dit seizoen steeds zwaarder en dat zorgt voor meer gelaagdheid in haar personage. Misschien dat wij Megan Hilty ondertussen wel leuker vinden dan Katharine McPhee.

[Waarom niet? De nieuwe musical brengt helaas ook wat vervelende personages met zich mee. Ja, we hebben het over jou Jimmy. We laten maar even in het midden of de rollen slecht gecast zijn of dat ze gewoon niet interessant zijn. De nieuwe personages nemen op hun beurt nieuwe problemen mee en dus zijn er soms absurd veel onnodige verhaallijnen. Natuurlijk mag een dramaserie dramatisch zijn, maar een kijkje achter de schermen van een musical was juist wat Smash goed maakte. Katharine McPhee wordt trouwens ook niet echt beter van haar nieuwe tegenspeler. Helaas wordt dit seizoen iets te vaak pijnlijk duidelijk dat ze vooral een zangeres is.

Blijven kijken? Wij zijn benieuwd naar een eventuele film van Tom en Julia en willen wel meer rollen van Karen en Ivy zien, maar helaas is het doek voor Smash definitief gevallenWij beginnen dus maar weer aan het eerste seizoen, dat eigenlijk toch het beste was.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.