Credits: NBC / Mark SeligerCredits: NBC / Mark Seliger

Smash: seizoen 1

door • 29/12/2012 • RecensiesReacties (0)328

Cast Katharine McPhee, Debra Messing, Megan Hilty, Jack Davenport, Christian Borle, Anjelica Huston en Raza Jaffrey
Genre Musical
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 15
Zender NBC (Amerika)
Awards Primetime Emmy Award voor Beste Choreografie (Joshua Bergasse)

Plot Julia (Debra Messing) en Tom (Christian Borle) willen een Broadway musical maken over Marilyn Monroe. Ivy (Megan Hilty) draait al lang mee in de musicalwereld en wil niets liever dan Marilyn spelen, maar nieuwkomer Karen (Katharine McPhee) is ook op de rol uit. Ondertussen is het ook nog maar de vraag of de productie genoeg geld krijgt. Dit alles in combinatie met de chaotische levens van de personages buiten het theater.

Memorabele quote Derek: “No matter what happens next, don’t ever doubt you are a star.”

Opvallend Personage Karen doet één van de beste audities in Smash. Actrice/zangeres Katharine McPhee, die de rol van Karen speelt, deed in 2006 mee aan de talentenjacht American Idol, waarbij ze tweede werd. Ervaring met audities had ze dus al.

Een maand voor de pilot van Smash werd uitgezonden, kwam de film My Week with Marilyn uit. Marilyn Monroe bleek begin 2012 een populair onderwerp.

Hoe zit het in elkaar? De serie volgt het gehele proces van het produceren van een musical, van begin tot eind. We krijgen als het ware een kijkje achter de schermen bij een Broadway musical. De nummers die in de afleveringen gezongen worden zijn nummers uit de musical over Marilyn Monroe en covers van bekende nummers.

Waarom wel? Smash heeft veel meer te bieden dan alleen musicalliedjes. Het plot, de dialogen, het actweerwerk, alles is bij Smash dik in orde!

Waarom niet? Het is een musical, wat betekent dat er een heleboel in gezongen en gedanst wordt. Iets waar niet iedereen fan van is. Toch moet je het niet vergelijken met een serie als Glee. Glee is totaal over de top en onrealistisch, terwijl Smash een realistisch verhaal vertelt.

Blijven kijken? Absoluut! Het tweede seizoen van Smash is vanaf 5 februari 2013 te zien.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.