Credits: FoxCredits: Fox

Sleepy Hollow: pilot

door • 17/09/2013 • RecensiesReacties (0)441

Cast Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones en Katia Winter
Genre Thriller/mysterie
Speelduur 42 minuten
Première 16 september 2013
Zender Fox (Amerika)

Plot Ichabod Crane (Tom Mison) stierf in 1781 tijdens het uitvoeren van een geheime missie voor generaal George Washington: het doden van een mysterieuze ruiter. Crane slaagt in het onthoofden en bezwijkt later aan zijn verwondingen. In 2013 wordt Crane opeens tegelijkertijd wakker met de headless horseman. Hij moet nu samen met de nieuwe sheriff Abbie Mills (Nicole Beharie) samenwerken om hem te stoppen. Sheriff Mills komt er ook achter dat er zich in Sleepy Hollow twee groepen heksen bevinden, de ene groep strijdt voor het goede de andere voor het kwaad.

Opvallend Velen zullen bij de titel van de serie moeten denken aan de gelijknamige film uit 1999 met een maffe Johnny Depp als Ichabod Crane. Op de personages, Sleepy Hollow en overdadige aanwezigheid van mist na lijkt de serieversie niet op de film. Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat het verhaal in 2013 speelt, wel zijn er flashbacks naar het verleden.

Waarom wel? Degelijk acteerwerk, een boeiend verhaal en een spannend sfeertje trekken de kijker meteen in de wereld van Sleepy Hollow. In de pilot wordt ook meteen duidelijk dat er in Sleepy Hollow ook nog flink veel zaken op de achtergrond spelen. Genoeg stof voor minimaal één interessant seizoen.

Waarom niet? Groepen heksen, een hoofdloze ruiter en een dode man die de politie helpt zaken op te lossen. Het klinkt nogal uitgebreid. Als de serie de vele verschillende onderdelen niet goed weet te combineren is het mogelijk dat het rommelig wordt, zoals in de waardeloze trailer.

Blijven kijken? Wij zijn redelijk enthousiast geworden door deze pilot. Het is afwachten of de serie dit niveau vast kan houden en niet verzand in een verhaal waarin iedere aflevering één mysterieuze zaak opgelost wordt. Dan gaan door het uitgebreide plot mogelijk mensen afhaken. Wij blijven nu nog even kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.