Credits: NBCCredits: NBC

The Slap: pilot

door • 22/02/2015 • RecensiesReacties (0)761

Cast Peter Sarsgaard, Thandie Newton, Zachary Quinto, Uma Thurman, Brian Cox, Melissa George en Thomas Sadoski
Genre Drama
Speelduur 40 minuten
Première 12 februari 2015
Zender NBC (Amerika)

Plot Op het verjaardagsfeest van Hector (Peter Sarsgaard) slaat een man het zoontje van iemand anders. Een groep familie en vrienden discussieert vervolgens of je ooit een kind mag slaan. Sommigen vinden dat je een kind op deze manier mag disciplineren, sommigen willen de politie erbij halen en anderen kiezen voor een middenweg.

Opvallend The Slap is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Christos Tsiolkas en een bewerking van de Australische serie. Rosie (Melissa George), de moeder van het geslagen kind, speelde deze rol vier jaar geleden in de Australische serie en doet nu mee in de Amerikaanse versie. Verder zijn er geen Australische castleden die meespelen in deze remake.

Waarom wel? Iedere aflevering wordt vanuit het perspectief van een ander personage verteld. Alle personages zijn totaal verschillend – rijk, arm, hippie, suburban etc. – dus het is interessant om te kijken hoe al deze personages met de gebeurtenissen omgaan. Vooral de karakters en het thema zijn erg interessant. Er zijn meerdere hoofdpersonages, waardoor het verhaal niet één kant op wordt geduwd, maar het mogelijk is om sympathie te hebben voor verschillende karakters; zowel voor de moeder van het geslagen kind als voor de man die het kind sloeg. De Australische serie werd goed ontvangen en omdat het een miniserie met maar acht afleveringen is, zou het een mooi afgerond verhaal moeten worden.

Waarom niet? De pilot komt maar langzaam op gang. Tegen de tijd dat het kind geslagen werd, waren we al bijna in slaap gevallen. Het is eigenlijk wel terecht dat het jongetje een klap krijgt en de hysterie daarna is erg overdreven.De personages zijn een beetje stereotypes en blijven daardoor helaas nog wat oppervlakkig. The voice-over verdient trouwens ook een slap, de enige bijdrage is een hoop overbodige cryptische zinnen, zoals “His reverie shattered, Hector took solace in the clarity of his life’s limits, and in knowing that his few transgressions existed only in his dreams”.

Blijven kijken? Het boek en de Australische serie beloven veel goeds, net als de vorm van de serie. In de volgende aflevering komt hopelijk het verhaal wat meer op gang en leren we de personages beter kennen. Wij geven het nog een kans.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.