Credits: HBOCredits: HBO

Silicon Valley: pilot

door • 11/04/2014 • RecensiesReacties (0)420

Cast T.J. Miller, Josh Brener, Aly Mawji, Thomas Middleditch, Martin Starr, Amanda Crew en Kumail Nanjiani 
Genre Komedie
Speelduur 27 minuten
Première 6 april 2014
Zender HBO (Amerika / Nederland)

Plot De vier programmeurs Richard (Thomas Middleditch), Big Head (Josh Brener), Gilfoyle (Martin Starr) en Dinesh (Kumail Nanjiani) werken in Silicon Valley voor de ietwat vreemde Erlich (T.J. Miller). De verlegen Richard werkt aan website Pied Piper, maar als blijkt dat hij daarvoor een uniek algoritme heeft gebruikt, hebben er allerlei bedrijven interesse en beginnen twee excentrieke biljonairs tegen elkaar op te bieden.

Opvallend Maker Mike Judge weet zelf alles over Silicon Valley, waar hij in de jaren tachtig werkte voor een startup die videokaarten ontwikkelde. Ook kan hij meepraten over programmeren, dat deed hij namelijk voor het gevechtsvliegtuig F18.

Waarom wel? Geeks are taking over! Sinds The Big Bang Theory zijn nerds geen gewone nerds meer, maar leuk en grappig om naar te kijken. Daar maakt ook Silicon Valley goed gebruik van met personages als de veel te verlegen, nerveuze Richard en eigenaar van een hacker hotel Erlich, die aan grootheidswaanzin lijkt te leiden. Met zulke karakters moeten er wel vermakelijke momenten ontstaan en dat gebeurt ook zeker. De humor is niet onverwacht, maar wel scherper dan wij voorafgaand hadden gedacht. Maar het beste is misschien nog dat maker Mike Judge het allemaal niet te serieus neemt en de tech-wereld flink op de hak neemt zoals met de ongelooflijk overdreven en irritante reclamespotjes van bedrijf Hooli.

Waarom niet? The Big Bang Theory heeft Penny, Silicon Valley heeft Monica. Maar waar Kaley Cuoco zich in de serie kan bewijzen als één van de grappigste vrouwen op televisie, krijgt Amanda Crew in deze pilot bijna niks te doen. Dat is jammer, want tussen al die mannelijke nerdy programmeurs kunnen ze wel een sterke vrouwelijke rol gebruiken.

Blijven kijken? Zeker, HBO lijkt eindelijk weer een échte komedie in handen te hebben (sorry, we tellen Girls nu even niet mee) en wij zijn wel benieuwd naar hoe de nerdy vrienden zich staande gaan houden in Silicon Valley.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.