Credits: BBCCredits: BBC

Sherlock: seizoen 3

door • 24/02/2014 • RecensiesReacties (0)429

Cast Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Rupert Graves, Mark Gattis en Amanda Abbington
Genre Detective
Speelduur 90 minuten
Aantal afleveringen 3
Zender BBC (Verenigd Koninkrijk)
Awards Golden Globe-nominatie Best Performance by an Actor in a Mini-Series or a Motion Picture Made for Television voor Benedict Cumberbatch (2013)

Plot 
De briljante detective Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) keert terug op Baker street, nadat hij twee jaar eerder zijn eigen dood in scène heeft gezet. Zijn terugkeer is een grote schok voor John Watson (Martin Freeman) die net verder wilde gaan met zijn leven. John wil niet meer op pad met Sherlock, maar lijkt hier niet aan te kunnen ontkomen omdat ze door een nieuwe tegenstander weer naar elkaar worden teruggedreven. Sherlock begint dan eindelijk te beseffen wat de vriendschap met Watson voor hem betekend.

Memorable Quote Sherlock: “I’m not a Hero, I’m a high functioning sociopath.”

Opvallend In aflevering één en drie zien we de ouders van Sherlock Holmes, gespeeld door Timothy Carlton en Wanda Ventham. Dit zijn ook in het echt de ouders van Benedict Cumberbatch.

Hoe zit het in elkaar? Meestal gaat het om één zaak, maar zijn er veel stukken die terugkomen in volgende afleveringen. Of er worden meerdere zaken die met elkaar verbonden zijn behandeld. Aflevering twee is echter geheel anders, deze speelt zich af op de bruiloft van John Watson en daarin vertelt Sherlock over meerdere zaken die ze hebben behandeld. Dit zijn zaken die niet in andere afleveringen zijn voorgekomen.

Waarom wel? De serie is niet voor niets zo geliefd. De acteurs zijn geweldig en de verhalen erg intrigerend. Het kan steeds alle kanten opgaan. Daarnaast zijn de humor en de chemie tussen Sherlock en Watson erg aanstekelijk. En met de komst van Watsons verloofde zijn de onderlinge confrontaties nog leuker geworden. Ook zorgt Molly dit seizoen meerdere malen voor een lach, vooral dankzij haar nieuwe vriend, die veel van Sherlock wegheeft.

Waarom niet? Soms zijn de plottwists wat vergezocht, zoals bijvoorbeeld de manier waarop Sherlock zijn dood fakete. En ook de uitleg daarvan. Je moet gewoon continue blijven opletten. Ook moet je een hoop geduld hebben, want het is steeds lang wachten op een nieuw seizoen. En ook dit seizoen is er weer een onverwachte cliffhanger waar je liever zo snel mogelijk antwoord op krijgt.

Blijven kijken? Zeker weten. Het niveau is weer ongekend hoog en seizoen vier en vijf zijn al aangekondigd. En ook dit seizoen wordt afgesloten met een spectaculair slot.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.