Credits: ABCCredits: ABC

Selfie: pilot

door • 01/10/2014 • RecensiesReacties (0)302

Cast Karen Gillan, John Cho, Da’Vine Joy Randolph, David Harewood en Allyn Rachel
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 30 september 2014
Zender ABC (Amerika)

Plot Eliza Dooley (Karen Gillan) is geobsedeerd door haar telefoon, sociale media en online populariteit. Maar als zij door een samenloop van omstandigheden opeens zelf de grap op internet wordt, komt ze er achter dat ze in het echte leven helemaal geen vrienden heeft. Van de één op de andere dag besluit ze dat ze wil veranderen. Ze klopt aan bij sales-collega Henry Higgs (John Cho), de marketing-guru die alles een nieuw en beter imago lijkt te kunnen geven. Henry neemt de uitdaging aan om Eliza de schoonheid van de offline wereld te laten ervaren en een socialer mens te worden.

Opvallend Selfie is een moderne interpretatie van de Griekse mythe (en ook het gelijknamige toneelstuk van George Bernard Shaw) Pygmalion: een beeldhouwer die een vrouw uit ivoor hakte en verliefd werd op zijn eigen creatie. In Selfie kan Henry vergeleken worden met de beeldhouwer, die Eliza kneedt tot een nieuw persoon.

Waarom wel? Karen Gillan en John Cho zijn perfect gecast als hoofdrolspelers. Ze passen bij de rollen en brengen ze op een fantastische manier tot leven. De karakters zijn goed doordacht, herkenbaar en voegen allemaal iets eigens toe aan de pilot. We leven bijvoorbeeld af en toe ondanks haar harteloosheid wel mee met Eliza, omdat we allemaal de sociale online druk wel eens gevoeld hebben. Het script is grappig en bevat scherpe humor (Eliza: “Henry, I can see you, you live in a glass house!”). Heel af en toe zet het ons zelfs aan het denken over ons eigen online gedrag. Er is een goed staaltje werk verricht om de oude mythe om te gieten in een modern scenario.

Waarom niet? Het is een oppervlakkig verhaal met weinig echte diepgang. De personages springen af en toe van emotie naar emotie, maar tegelijkertijd blijft de toon op de humor liggen. Dat maakt het lastig om ons volledig met de karakters te identificeren. Daarnaast gaat het Eliza allemaal wel makkelijk af om mensen om zich heen te verzamelen: ze komt weinig obstakels tegen, behalve zichzelf.

Blijven kijken? Laat de naam van de serie je vooral niet afschrikken. De serie is prima vermaak om af en toe eens aan te zetten. Het is zeker geen serie om voor thuis te blijven, maar best leuk voor een avondje bankhangen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.