Credits: BBC / NCRVCredits: BBC / NCRV

Seizoen twee Upstairs Downstairs bij de NCRV

door • 17/04/2013 • NieuwsReacties (0)284

Vanaf zaterdag 6 juli is bij de NCRV op Nederland 2 zes weken lang het tweede seizoen van de BBC-kostuumdramaserie Upstairs Downstairs te zien.

Dit tweede seizoen speelt zich af vlak voor de Tweede Wereldoorlog. In het huis aan 165 Eaton Place in London heeft de tijd niet stilgestaan, Lady Agnes en Sir Hallam hebben twee kinderen gekregen. In tegenstelling tot veel andere inwoners van Londen is Sir Hallam ervan overtuigd dat een oorlog met Duitsland onvermijdelijk is. In zijn ijver om zijn land te beschermen wordt hij gevaarlijk close met de onberekenbare Lady Persie. Intussen gaat Lady Agnes, nu haar gezin compleet is, op zoek naar een manier om haar leven meer inhoud te geven. Wanneer de charismatische en aantrekkelijke Amerikaanse multimiljonair Casper Landry ten tonele verschijnt, lijkt dat wel een geschenk uit de hemel.

Uiteraard blijven de intriges ook in dit seizoen niet beperkt tot ‘boven’ in het huis. ‘Beneden’ proberen de bedienden te wennen aan het feit dat de zieke Rose er meer niet is. De komst van de pittige kindermeid Beryl brengt de gemoederen flink in beroering. De onthulling van een lang bewaard geheim rond een van de personeelsleden heeft dramatische gevolgen. En al die tijd komt de wereldoorlog voelbaar dichterbij.

In Upstairs Downstairs spelen onder andere Keeley Hawes (als Lady Agnes Holland), Ed Stoppard (Sir Hallam Holland), Claire Foy (Lady Persie Towyn) en Neil Jackson (Harry Spargo).

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.