Credits: ABCCredits: ABC

Secrets and Lies: pilot

door • 03/03/2015 • RecensiesReacties (0)780

Cast Ryan Phillippe, Juliette Lewis, KaDee Strickland, Natalie Martinez, Dan Fogler, Indiana Evans en Belle Shouse
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 1 maart 2015
Zender ABC (Amerika)

Plot Familieman Ben Crawford (Ryan Philippe) ontdekt tijdens het joggen het dode lichaam van zijn buurjongetje Tom. Detective Cornell (Juliette Lewis) onderzoekt direct Bens mogelijke betrokkenheid bij de moord. Wanneer er nieuwe details over Bens relatie met zijn vrouw Christy (KaDee Strickland) en Toms moeder Jess (Natalie Martinez) boven water komen, begint zijn familie uiteen te vallen. Omdat de media en de gemeenschap zich tegen hem keren, besluit Ben zelf op zoek te gaan naar de moordenaar om zo zijn naam te zuiveren.

Opvallend Secrets and Lies is gebaseerd op de gelijknamige Australische serie, die vanaf maart vorig jaar op de buis was in Australië. Daar bestond het eerste seizoen echter uit zes afleveringen, in Amerika staan er tien op het programma.

Waarom wel? Een, op het eerste gezicht, lieve man die gechoqueerd thuiskomt na de vondst van zijn overleden 5-jarige buurjongen. Hij lijkt ondersteboven van het drama, maar toch wordt hij direct gezien als hoofdverdachte in de zaak. En dat komt niet geheel uit de lucht vallen: hij vond het lichaam, hij was dronken in de nacht van de moord en het moordwapen zou ook zomaar eens van hem kunnen zijn. Maar hoewel er een aantal zaken op hem wijzen, kunnen wij het nog niet geloven. En dat maakt ons nieuwsgierig. Daarnaast zat er nog een aardige twist in de laatste minuten van de pilot – de eerste geheimen en leugens (!) – die het verhaal een extra laag geeft.

Waarom niet? Het is de zoveelste televisieserie met een moordmysterie in een klein dorpje en dat gaat een keer vervelen. Zeker wanneer er overeenkomsten zijn (denk aan Broadchurch). Het is vreemd dat Ben de enige verdachte in de moordzaak lijkt te zijn én dat de onsubtiele detective Cornell dat maar al te goed laat blijken (de aparte acteerprestatie van Juliette Lewis in Secrets and Lies laat sowieso te wensen over). Ook de gemeenschap lijkt zich binnen no time tegen hem te keren, terwijl er nog niks bewezen kan worden en iedereen op het begin erg hecht leek. Vreemd, dus.

Blijven kijken? Yep, toch wel. Want heeft detective Cornell gelijk? Is goedzak Ben de moordenaar? Wij zijn nieuwsgierig en gaan nu dan ook direct aflevering twee kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.