Credits: NBCCredits: NBC

Sean Saves the World: pilot

door • 05/10/2013 • RecensiesReacties (0)432

Cast Sean Hayes, Linda Lavin, Samantha Isler, Thomas Lennon, Megan Hilty, Echo Kellum en Vik Sahay
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 3 oktober 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot 
Sean (Sean Hayes) is een gescheiden, homoseksuele vader met een succesvolle, maar drukke carrière. Als zijn veertien jaar oude dochter Ellie (Samantha Isler) bij hem gaat wonen, moet hij noodgedwongen zijn leven veranderen. Hij moet werken voor een onmogelijke baas en ondertussen een goede vader voor zijn dochter zijn.

Opvallend In de eerste versie van de pilot werd de rol van beste vriendin Liz door heel iemand anders gespeeld. Lindsay Sloane mocht de rol eerst vervullen, maar dat bleek toch niet helemaal te werken. Er werd opnieuw gecast, Megan Hilty werd uitgekozen en zo ontstond deze vernieuwde pilot.

Waarom wel? Het begin was veelbelovend: als we het overdreven lachende publiek even weg dachten dan voelde het alsof we weer ouderwets naar een goede sitcom zaten te kijken. Het was soms ietwat overdreven, maar op zo’n vermakelijke manier dat het juist perfect werkte. De chemie tussen vader Sean en dochter Ellie spat van het scherm af en samen zijn ze dan ook heerlijk om naar te kijken, de botte oma maakt het plaatje daarin helemaal af.

Waarom niet? Ouch! In een poging grappig te zijn worden er wel heel wat pijnlijk foute keuzes gemaakt. Het feit dat de nieuwe, gehate baas Max zo sprekend op Hitler lijkt is niet grappig, maar gaat echt te ver. En dat hij dan vervolgens een goede stoel met het ‘zitten op baby zeehondjes’ vergelijkt maakt het er ook niet veel beter op.

Blijven kijken? We zijn nog niet helemaal overtuigd, maar kijken toch nog even verder. En dan maar hopen dat de racistische grapjes de komende afleveringen een stuk minder worden..

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.