Credits: Tiziana Fabi / AFPCredits: Tiziana Fabi / AFP

Scorsese werkt aan Gangs of New York-serie

door • 28/03/2013 • NieuwsReacties (0)319

Regisseur Martin Scorsese ontwikkelt samen met studio Miramax een tv-serie gebaseerd op zijn film uit 2002; Gangs of New York.

De adaptatie zal verder gaan waar de film eindigde. Gangs of New York, met onder andere Leonardo DiCaprio en Cameron Diaz, speelde zich af in de negentiende eeuw. De serie gaat zich op de eeuwwisseling richten en vindt niet alleen plaats in New York, maar ook in Chicago. De focus ligt vooral op het ontstaan van de georganiseerde misdaad in Amerika.

“Dit tijdperk in Amerika’s geschiedenis en erfgoed bevat veel personages en verhalen die we niet helemaal konden verkennen in een twee uur durende film. Een televisieserie geeft ons de tijd en creatieve vrijheid om een kleurrijke wereld vol verwikkelingen in onze maatschappij tot leven te brengen. Ik ben verheugd om deze verhalen samen met partner Miramax te vertellen,” verklaarde Martin Scorsese.

De mogelijke serie heeft nog geen netwerkdeal. Wij denken stiekem al aan HBO, waar Martin Scorsese ook al terecht kon met Boardwalk Empire. Hij is één van de uitvoerende producenten van die serie en regisseerde de pilot. Als de Gangs of New York-adaptatie hetzelfde lot tegemoet gaat, voorspellen wij nu al een hitserie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.